Kevin Knollenburg wordt de nieuwe hoofdcoach van De Glaskoning Twins.

HB Hoofdklasse

Knollenburg nieuwe hoofdcoach van Twins

Knollenburg nieuwe hoofdcoach van Twins

Kevin Knollenburg wordt de nieuwe hoofdcoach van De Glaskoning Twins.

Kevin Knollenburg wordt de nieuwe hoofdcoach van De Glaskoning Twins.
Foto: © Robert Bos

De Glaskoning Twins staat komend seizoen voor het eerst onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Kevin Knollenburg. De 38-jarige Belg vervangt bij de hoofdklasseclub uit Oosterhout Kevin Roovers, waarvan vorige maand al bekend werd dat hij niet als hoofdcoach bij de club terug zou keren.

Kevin Roovers stond de afgelopen drie seizoenen aan het roer bij de Glaskoning Twins. Onder leiding van hem keerde de Oosterhoutse club in 2016 voor het eerst in twaalf jaar tijd weer terug in de hoofdklasse. Vorige maand werden de honkballers van De Glaskoning Twins winnaar van de Promotie/Degradatiepoule.

Met het aantrekken van de nieuwe manager Kevin Knollenburg hoopt De Glaskoning Twins nu een nieuwe stap vooruit te kunnen zetten. Knollenburg keerde na afloop van het seizoen 2015 als assistent-coach al terug bij de Oosterhoutse club waarvoor hij in de seizoenen 1997 en 1998 al als speler actief was.

Landstitel

Het is niet voor het eerst dat Knollenburg de taken van hoofdcoach op zich neemt. In 2012 stond hij al eens aan het roer van de Belgische club Hoboken Pioniers. Hij leidde die ploeg in dat seizoen naar prolongatie van de landstitel. Met de Belgische club werd hij in juni van dat jaar bovendien vijfde tijdens het Europa Cup-toernooi in San Marino. Daarnaast deed Knollenburg ervaring op als coach bij het Belgische nationale team tijdens het Europees kampioenschap in 2014 en in de Nederlandse hoofdklasse bij UVV. Tussen 2013 en 2015 was hij één van de assistent-coaches bij deze Utrechtse club.

Knollenburg debuteerde op zeventienjarige leeftijd voor de Belgische nationale ploeg en speelde zijn laatste interland tijdens het Europees kampioenschap van 2010. Hij kwam uiteindelijk in dertig officiële wedstrijden uit voor België. Als speler werd Knollenburg acht keer landskampioen. Tussen 1997 en 2000 speelde hij vier seizoenen in Nederland voor Twins (1997 en 1998) en DOOR Neptunus (1999 en 2000) en kwam hij in 1999 in Kansas bovendien uit voor Ottawa University. Na het einde van het seizoen 2010 zette hij in dienst van Royal Greys een punt achter zijn spelersloopbaan, waarna hij zich ging toeleggen op het coachen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse