Space Coast Stadium in Viera.

Honkbal

WK dameshonkbal in 2018 in Florida

WK dameshonkbal in 2018 in Florida

Space Coast Stadium in Viera.

Space Coast Stadium in Viera.
Foto: © WBSC

De achtste editie van het wereldkampioenschap honkbal voor vrouwen wordt volgend jaar van 17 tot en met 26 augustus gehouden in Viera (Florida). Dat is vandaag bekendgemaakt door de World Baseball Softball Confederation tijdens het tweede WBSC congres in het Gaborone (Botswana).

De wedstrijden van het WK vrouwenhonkbal worden volgend jaar gespeeld op het USSSA Space Coast Stadium & Athletic Complex in Viera, de thuisbasis van de United States Specialty Sports Association (USSSA). Tot vorig jaar speelde Brevard County Manatees, het Class A Advanced-team van Milwaukee Brewers, hier zijn thuiswedstrijden. Washington Nationals bereidde zich tijdens Spring Training op het Space Coast Complex voor op het nieuwe seizoen.

Het Space Coast Stadium werd in 1994 geopend en biedt plaats aan zo’n 8.100 toeschouwers. Het totale complex bestaat uit onder meer vijftien velden en is dit jaar door USSSA grondig gerenoveerd. Daarbij zijn de velden voorzien van kunstgras, is de grote indoorhal met slagkooien vernieuwd en zijn diverse voorzieningen gerealiseerd. Waaronder faciliteiten voor het live uitzenden van wedstrijden. USSSA wordt de gastheer. De organisatie is als lid aangesloten bij de WBSC.

Titel

Het is voor het eerst dat het WK honkbal voor vrouwen in de Verenigde Staten wordt gehouden. Eerder waren onder meer Canada en Japan beiden tweemaal gastheer. In 2016 werd het toernooi in Gijang City in Zuid-Korea gehouden. De Amerikaanse honkbalvrouwen kunnen nu in eigen land op jacht naar de eerste wereldtitel sinds 2006. In dat jaar won Team USA in de derde editie van het WK het derde opeenvolgende wereldkampioenschap. Sinds 2008 moeten de Amerikaanse honkbalvrouwen het doen met twee tweede en twee derde plekken. Vorig jaar eindigde Team USA verrassend op een zevende plaats.

Tijdens het wereldkampioenschap in 2018 verdedigt vijfvoudig kampioen Japan haar titel. De Nederlandse honkbalspeelsters eindigden vorig jaar op een historische negende plaats, waarbij drie wedstrijden werden gewonnen. Nederland is met een achtste plaats het enige Europese team op de wereldranglijst. Die ranglijst wordt aangevoerd door achtereenvolgens Japan, Canada en de Verenigde Staten.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal