Pitcher Maickel Rietel in actie voor het U23-team tijdens het Europees kampioenschap.

EBS 2017

Opnieuw verschillende debutanten in Koninkrijksteam

Opnieuw verschillende debutanten in Koninkrijksteam

Pitcher Maickel Rietel in actie voor het U23-team tijdens het Europees kampioenschap.

Pitcher Maickel Rietel in actie voor het U23-team tijdens het Europees kampioenschap.

Manager Steve Janssen heeft voor de derde editie van de European Baseball Series in totaal 22 spelers opgeroepen. Zeven spelers kunnen volgende week in Italië hun debuut maken voor de nationale A-ploeg van het Nederlands Koninkrijk. Onder hen de profhonkballers Paul Brands en Oliver van der Wijst Severino. De European Baseball Series worden gehouden van 20 tot en met 22 oktober.

In de aanloop naar het World Port Tournament werden eerder dit jaar al negen debutanten opgeroepen voor het nationale team. Voor de aankomende European Baseball Series krijgen nu nog eens zeven andere spelers de kans om met Oranje internationale ervaring op te doen. Van hen werden pitcher Maickel Rietel en catcher Rodney Daal afgelopen augustus al Europees kampioen met het U23 Koninkrijksteam.

De regerend Europees kampioen heeft in Italië de beschikking over drie actieve profhonkballers. Dat zijn catcher Paul Brands, binnenvelder Oliver van der Wijst Severino en buitenvelder Kalian Sams. De eerste twee kwamen dit seizoen in de Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek uit in de Rookie League en maken hun debuut in Oranje. Sams werd dit jaar met het Canadese Québec Capitales kampioen in de professionele Can-Am League.

Coaches

De andere debutanten zijn binnenvelder Zerzinho Croes en buitenvelders Daniel Fernandes en Linoy Croes. Het drietal stond afgelopen weken voor L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus in de Holland Series. Tijdens de European Baseball Series staat de nationale ploeg weer onder leiding van fieldmanager Steve Janssen. Hij krijgt voor de serie tegen Italië ondersteuning van onder meer coaches Sidney de Jong en Wim Martinus. Vanuit Nederland reizen ook scheidsrechters Edwin Louisa en Roy van de Wateringen mee.

Het Koninkrijksteam speelt tussen 20 en 22 oktober drie wedstrijden tegen Italië. De eerste wedstrijd start vrijdag 20 oktober om 19.00 uur in het Stadio Gavagnin in Verona. Een dag later wordt om 17.00 uur in het Stadio Casadio in Godo begonnen aan het tweede duel. De serie wordt op zondag 22 oktober om 15.00 uur afgesloten in Codogno waar de derde wedstrijd wordt gespeeld in het Stadio Comunale.

Selectie

Pitchers (9)
Mike Bolsenbroek (Regensburg Legionaere)
Rob Cordemans (L&D Amsterdam)
Diegomar Markwell (Curaçao Neptunus)
Kevin Heijstek (L&D Amsterdam)
Lars Huijer (Hoofddorp Pioniers)
Jim Ploeger (HCAW)
Maickel Rietel (Hoofddorp Pioniers)
Tom Stuifbergen (DSS)
Orlando Yntema (Curaçao Neptunus)

Catchers (2):
Rodney Daal (Pickles UVV)
Paul Brands (Pittsburgh Pirates)

Binnenvelders (7):
Max Draijer (Hoofddorp Pioniers)
Zerzinho Croes (L&D Amsterdam)
Dwayne Kemp (Curaçao Neptunus)
Dudley Leonora (Hoofddorp Pioniers)
Stijn van der Meer (Curaçao Neptunus)
Nick Urbanus (L&D Amsterdam)
Oliver van der Wijst Severino (Houston Astros)

Buitenvelders (4):
Kalian Sams (L&D Amsterdam)
Remco Draijer (L&D Amsterdam)
Daniel Fernandes (Curaçao Neptunus)
Linoy Croes (L&D Amsterdam)

Technische staf
Steve Janssen – manager
Sidney de Jong – assistent-coach
Wim Martinus – assistent-coach
Kevin Sprengers – fysiotherapeut
Jan de Wit – fysiotherapeut
Jaap Visser – materiaalmanager
Greta Schouten – teammanager

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EBS 2017