Honkbal

Kenley Jansen pakt overwinning voor Dodgers

Kenley Jansen pakt overwinning voor Dodgers

Kenley Jansen steekt wederom in bloedvorm in de play-offs
(Foto: Phrake Photography)

Nadat vorige week Didi Gregorius met een homerun in de Wild Card Game en twee homeruns in de beslissende Game 5 van de American League Division Series zijn New York Yankees naar de overwinning sloeg, was er vannacht opnieuw succes voor een speler van Team Kingdom of the Netherlands. Kenley Jansen gooide, een dag nadat hij de save had gepakt in Game 1 van de NLCS, een ijzersterke negende inning. Dankzij de walk-off homerun van zijn teamgenoot Justin Turner leverde deze inning hem vannacht in de wedstrijd tegen de titelverdedigende Chicago Cubs de overwinning op.

Op zaterdagavond wonnen de Los Angeles Dodgers de eerste wedstrijd van de National League Championship Series met 5-2 van de Chicago Cubs. Kenley Jansen werd door zijn manager Dave Roberts met twee uit in de achtste inning al ingebracht om de wedstrijd in het slot te gooien. Hij kreeg de lastige taak om het hart van de sterke lineup van de Cubs uit te schakelen en deed dit vol overtuiging. In de achtste inning zorgde hij voor de derde nul door Kris Bryant, de National League MVP van 2016, met drie slag aan de kant te zetten. In de negende inning werden achtereenvolgens Anthony Rizzo, Willson Contreras en Ian Happ met drie slag uitgeschakeld door Kenley Jansen, waarna hij weer een postseason save achter zijn naam bij kon schrijven. Na 41 saves in het reguliere seizoen, de meeste in de National League, was dit al weer zijn derde save van de play-offs van 2017 en de elfde postseason save uit zijn loopbaan.

Win
Voor de Chicago Cubs was er alles aan gelegen om Game 2 te winnen en met gelijke stand in de serie terug te reizen naar Wrigley Field. In een spannende wedstrijd namen de Cubs dankzij een solo homerun van Addison Russell een 1-0 voorsprong, maar Justin Turner bracht beide teams met een RBI-single in de gelijkmakende slagbeurt al weer op gelijke hoogte. De 1-1 tussenstand bleef tot in de negende inning op het scorebord staan. Dave Roberts besloot in die negende inning zijn beste reliever, Kenley Jansen, in de wedstrijd te brengen. Jansen gooide tweemaal drie slag (Bryant en Contreras) en schakelde Albert Almora Jr. uit via een grondbal naar de korte stop. Cubs’ manager Joe Maddon besloot zijn beste reliever nog niet in de wedstrijd te brengen en dat kwam hem duur te staan.

Met twee uit en het eerste honk bezet besloot hij John Lackey, normaal gesproken startend werper, te brengen. Lackey opende met een vrije loop op Chris Taylor en zag vervolgens Justin Turner zijn achtste worp voor een walk-off three-run homerun over het hek in het midveld slaan. De Dodgers namen zo een 2-0 voorsprong in de best-of-seven serie en Kenley Jansen pakte zijn eerste postseason overwinning. Hij is hiermee de eerste pitcher uit het Koninkrijk der Nederlanden met een win in de play-offs sinds 1987. In de World Series van dat jaar won Bert Blyleven een wedstrijd voor de Minnesota Twins. Dit was één van de vijf wedstrijden die hij in zijn loopbaan in de play-off wist te winnen.

Game 3
Vandaag reizen beide teams terug naar Chicago waar zij in de nacht van dinsdag op woensdag de derde wedstrijd van de serie zullen spelen. Didi Gregorius en de New York Yankees spelen komende nacht (02.00u) al wedstrijd drie van de American League Championship Series tegen de Houston Astros. De Yankees kijken in deze serie op dit moment tegen een 2-0 achterstand aan en zullen in eigen huis moeten proberen het tij te keren. Daarbij zal korte stop Gregorius dan opnieuw een grote rol moeten spelen, zoals hij dat eerder tegen de Twins en de Indians ook al deed.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal