Ontlading bij de spelers van Oranje na het winnende punt in de tiende inning van het laatste onderlinge duel tussen de twee Europese honkbaltitanen

EBS 2017

Wedstrijd Koninkrijksteam tegen Italië live op FOX Sports

Wedstrijd Koninkrijksteam tegen Italië live op FOX Sports

Ontlading bij de spelers van Oranje na het winnende punt in de tiende inning van het laatste onderlinge duel tussen de twee Europese honkbaltitanen

Ontlading bij de spelers van Oranje na het winnende punt in de tiende inning van het laatste onderlinge duel tussen de twee Europese honkbaltitanen.
Foto: © Ezio Ratti-FIBS

Team Kingdom of the Netherlands speelt komend weekeinde drie wedstrijden tegen aartsrivaal Italië als onderdeel van de European Baseball Series. Op vrijdag 20 oktober om 19.00u wordt de eerste wedstrijd in het Italiaanse Verona gespeeld. De KNBSB is verheugd dat deze wedstrijd in Nederland live wordt uitgezonden door FOX Sports.


De twee Europese honkbaltitanen staan op vrijdag voor de 129e keer tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. Van die onderlinge duels wist Oranje er 76 te winnen, terwijl de Italianen 51 keer aan het langste eind trokken. Één keer eindigde een wedstrijd tussen het Koninkrijksteam en Italië in een gelijkspel.

De laatste keer dat de ploeg van Field Manager Steve Janssen tegenover Italië stond, werd er in verlening met 6-5 gewonnen om zo een finaleplaats tijdens het EK Honkbal 2016 in Hoofddorp veilig te stellen. De eerste van drie wedstrijden in Italië wordt door sportzender FOX Sports live uitgezonden op kanaal 6. De wedstrijd wordt door Ronald van Dam en Charles Urbanus van commentaar voorzien. Dit duo zal later deze maand ook de World Series, de finale van het Amerikaanse Major League Baseball seizoen, becommentariëren. FOX Sports is in de maand oktober dan ook hét thuishonk voor de Nederlandse honkbalfan.

Janssen reist met een jonge selectie vol debutanten af naar Italië. Van de 22 geselecteerde spelers kunnen er maar liefst zeven komend weekeinde hun officiële interlanddebuut maken. Onder de debutanten zitten vooral spelers uit de Nederlandse hoofdklasse, maar ook de profspelers Paul Brands (Pittsburgh Pirates) en Oliver van der Wijst Severino (Houston Astros) maken deel uit van de selectie van het Koninkrijksteam.

Het volledige wedstrijdschema van de European Baseball Series:
Vrijdag 20 oktober 19.00u in Verona: Italië – Team Kingdom of the Netherlands (LIVE bij FOX Sports)
Zaterdag 21 oktober 17.00u in Godo: Team Kingdom of the Netherlands – Italië
Zondag 22 oktober 15.00u in Codogno: Voor deze wedstrijd wordt de thuisspelende ploeg bepaald via loting.

De wedstrijd van vrijdagavond wordt ook in Griekenland, Malta, Cyprus, Israël en Turkije met Engels commentaar live uitgezonden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EBS 2017