Mervin Gario volgt bij Hoofddorp Pioniers Dè Flanegin op als hoofdcoach.

HB Hoofdklasse

Gario nieuwe hoofdcoach Hoofddorp Pioniers

Gario nieuwe hoofdcoach Hoofddorp Pioniers

Mervin Gario volgt bij Hoofddorp Pioniers Dè Flanegin op als hoofdcoach.

Mervin Gario volgt bij Hoofddorp Pioniers Dè Flanegin op als hoofdcoach.
Foto: © Robert Bos

Mervin Gario is aangesteld om bij Hoofddorp Pioniers Dè Flanegin op te volgen als hoofdcoach. Flanegin had al eerder aangegeven zijn taken bij de club uit de hoofdklasse neer te leggen. Naast het coachen blijft Gario aankomend seizoen ook actief als speler.

Na het afgelopen seizoen, waarin Hoofddorp Pioniers in de Play-Offs op een derde plaats eindigde, liet manager Dè Flanegin weten te stoppen als hoofdcoach. Inmiddels is in Mervin Gario een opvolger gevonden. Gisteravond is de spelersgroep ingelicht over de nieuwe hoofdcoach. Gario maakte zijn debuut in de hoofdklasse in 2008 voor Hoofddorp Pioniers. Hij speelde tot dusver zes seizoenen voor de Hoofddorpse club. Eind 2015 keerde hij na een uitstapje van vier seizoenen naar het Haarlemse Kinheim terug bij Pioniers.

Theo Geerman (links) blijft betrokken bij de coachingstaf.

Theo Geerman (links) blijft betrokken bij de coachingstaf.
Foto: © Robert Bos

Voor teammanager Roger Kops was de keuze voor Gario niet moeilijk. Samen met oud-speler Mark Duursma is hij momenteel druk met het samenstellen van de nieuwe spelersgroep voor 2018. Beiden hadden meteen een goed gevoel over het idee om Gario als hoofdcoach voor de groep te zetten. “Mervin was al de aanvoerder bij ons”, legt Kops uit. “Hij staat midden in de groep. Bovendien is hij positief ingesteld. Dat is voor ons op dit moment van groot belang.”

Ondersteuning

Behalve het coachen blijft Gario volgend seizoen ook actief als derde honkman. “Hij wil nog graag blijven slaan”, vertelt Kops. Gario krijgt als hoofdcoach ondersteuning van Theo Geerman en Angelo Clemensia, die de coaches worden op respectievelijk het derde en eerste honk. Nieuw in de coachingstaf wordt Raymond Beljaards.

Lars Huijer wordt meer betrokken bij het opleiden van de pitchers. Zo gaat hij in de winter samen met Kops de pitchers trainen en blijft hij ook tijdens het aankomende seizoen, naast startend pitcher, actief als pitching-coach. Kops: “Door de inzet van Gario en Huijer krijgen we de kans om een combinatie te houden van ervaring en jonge talentvolle spelers.”

Verjonging

Onder leiding van Gario wil Hoofddorp Pioniers de komende seizoenen de verjonging die vorig jaar is ingezet, verder doorvoeren. Volgens Kops is Gario daar de aangewezen persoon voor. “Hij heeft door zijn ruime ervaring binnen ons team veel aanzien en status.” Met die verjonging hoopt Hoofddorp Pioniers te bouwen aan een sterk team. Kops: “Daarmee moeten we over twee tot drie jaar weer de stap kunnen maken naar de Holland Series”.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse