De Italianen hielden vandaag hun laatste training voor de start van de European Baseball Series.

EBS 2017

Nederlandse vuurproef voor Italiaanse bondscoach

Nederlandse vuurproef voor Italiaanse bondscoach

De Italianen hielden vandaag hun laatste training voor de start van de European Baseball Series.

De Italianen hielden vandaag hun laatste training voor de start van de European Baseball Series.
Foto: © FIBS

Op de laatste trainingsdag van de Italiaanse selectie voor de start van de European Baseball Series kondigde de nieuwe bondscoach Gilberto Gerali aan dat er nog een paar nieuwe namen worden toegevoegd aan het roster van de Azzurri. “We zijn er in de laatste uren erin geslaagd ook profhonkballer Leonardo Seminati toe te voegen aan onze selectie”, verklaarde ‘Gibo’ Gerali vanmiddag in Verona.

De toestemming voor Seminati moest komen van Cincinnati Reds, de organisatie die hem op 5 juli jongstleden een contract voor zeven jaar voorlegde. De achttienjarige eerste honkman en buitenvelder speelde dit jaar voor Parma in de Italian Baseball League en nam deel met de nationale ploeg aan het wereldkampioenschap voor spelers van achttien jaar en jonger in het Canadese Thunder Bay. Daarna zou hij aan de Arizona Instructional Leage deelnemen.

Na een centrale training op het Acquacetosa complex in Rome tien dagen geleden en de twee sessies in Verona vond Gerali dat de ploeg van jonge en gemotiveerde spelers goed heeft gewerkt. “We komen uit een periode van inactiviteit. Dat hebben we geprobeerd te compenseren met deze trainingen. Ik ben er zeker van dat we morgen al in de beste fysieke en mentale vorm zijn om op gelijk niveau met Nederland te strijden.” De competitie in Italië eindigde al in begin september met de finaleserie en daarna vertrokken de meeste buitenlandse spelers. Vandaar dat de komende drie dagen de thuisploeg uitkomt met vooral pure Italianen.

Beste nieuwkomers

Voor de 56-jarige Gilberto Gerali worden het zijn eerste belangrijke wedstrijden als manager van de nationale A-selectie. Onbekend is de selectie van fieldmanager Steve Janssen voor hem echter niet. “We kennen ze goed: ze vormen de beste exponenten van hun hoofdklasse. De ploeg is een mix van ervaren spelers zoals Diegomar Markwell en Rob Cordemans en verder hun beste nieuwkomers. De wedstrijden staan open voor welk resultaat dan ook. Wij zijn er klaar voor!”, laat Gerali strijdbaar weten.

Voor de serie van drie wedstrijden heeft hij inmiddels zijn roatie rond. Gerali: “We beginnen in Verona met Alessandro Maestri. Zaterdag in Godo mik ik op Andrea Pizziconi van Bologna en zondag in Codogno geef ik de heuvel aan Alex Bassani van Novara. Als relievers staan alle andere pichers steeds klaar.”

Uitgezonden

Vandaag werd bekend, dat de eerste wedstrijd van de European Baseball Series morgen in Verona door Fox Sports Plus (kanaal 204 van Sky Italia) ook in Italië wordt uitgezonden. Het Italiaanse commentaar wordt geleverd door Michele Gallerani en oud-speler en coach Sal Varriale, terwijl voor de Engelstalige uitzendingen naar andere Middellandse Zee-landen de Amerikaan Tim Collins overkomt vanuit zijn woonplaats Munchen in Duitsland. Hij voorzag ook de livestream van de wedstrijden vorig jaar op het Europees kampioenschap in Hoofddorp van commentaar.

De opnamen gaan morgen ook op internet dankzij PMG Sport en daarop aangesloten websites, zoals die van de voorname Italiaanse krant La Repubblica.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EBS 2017