In dienst van het Koninkrijksteam wierp Randall Simon zich op als mentor.

Honkbal

Randall Simon aan de slag als hitting-coach

Randall Simon aan de slag als hitting-coach

In dienst van het Koninkrijksteam wierp Randall Simon zich op als mentor.

In dienst van het Koninkrijksteam wierp Randall Simon zich op als mentor.
Foto: © Rob Jelsma

In navolging van voormalig internationals Hensley Meulens, Sharnol Adriana en Hainley Statia gaat ook Randall Simon aan de slag als hitting-coach. Hij maakt zijn debuut voor Yaquis de Ciudad Obregón in de professionele Liga Mexicana del Pacífico (LMP).

Het seizoen in de LMP is vorige week dinsdag van start gegaan. Yaquis de Ciudad Obregón verloor zijn eerste zeven wedstrijden op rij en staat daarmee onderaan in het klassement van acht teams. Om de slagploeg bij het ingaan van de tweede periode een nieuwe injectie te geven, heeft de clubleiding deze week hitting-coach Carlos Sievers aan de kant gezet.

In het noordelijk gelegen Ciudad Obregón, één van de grootste steden in de Mexicaanse provincie Sonora, moet de 42-jarige Randall Simon als de nieuwe hitting-coach het tij gaan keren. Hij wordt één van de coaches in de technische staf van manager Miguel Ojeda. Bij Yaquis de Ciudad Obregón krijgt de Curaçaose coach onder meer de Italiaan Alex Liddi onder zijn hoede. De binnenvelder is één van de zeven buitenlandse versterkingen op het roster van de zevenvoudig kampioen.

Spelersloopbaan

Simon speelde tussen 1997 en 2006 in totaal acht seizoenen in de Major League. Daarnaast kwam hij uit in profcompetities in Japan, Mexico, Venezuela en Nicaragua. Nadat hij in 2014 met Gigantes de Rivas kampioen was geworden van Nicaragua, zette Simon een punt achter zijn spelersloopbaan en ging hij zich toeleggen op het geven van trainingen en clinics. Met het Nederlands Koninkrijksteam nam Simon onder meer deel aan de World Baseball Classics van 2006 en 2009 en was hij tijdens het wereldkampioenschap van 2009 actief in Nederland.

Randall Simon treedt in de voetsporen van Hensley Meulens, Sharnol Adriana en Hainley Statia. Dit drietal was dit jaar in de Verenigde Staten al actief als (hitting-)coach bij een profclub. Meulens staat onder contract van Major League-organisatie San Francisco Giants, met wie hij in de afgelopen seizoenen driemaal de World Series won. Adriana en Statia kwamen uit voor de respectievelijke Class A-teams Hickory Crawdads (Texas Rangers) en Wisconsin Timber Rattlers (Milwaukee Brewers).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal