Paul Brands in actie voor GCL Pirates.

Honkbal

Debutant Brands: “De MLB blijft een doel!”

Debutant Brands: “De MLB blijft een doel!”

Paul Brands in actie voor GCL Pirates.

Paul Brands in actie voor GCL Pirates.
Foto: © Bryan Green

Vanavond tijdens de tweede wedstrijd in de European Baseball Series tussen het Koninkrijksteam en Italië maakt catcher Paul Brands zijn officiële debuut voor de hoogste nationale selectie. De speler uit de organisatie van Pittsburgh Pirates heeft nog altijd de MLB op het vizier. “Daar moet je voor blijven dromen, anders heeft het geen zin.”

Paul Brands is begonnen bij Hoofddorp Pioniers en kwam via de Rabbits Baseball Academy weer terug bij Hoofddorp. In 2015 werd hij gecontracteerd door de Pittsburgh Pirates en ondertussen heeft Paul er al weer drie seizoen opzitten in het farmsystem van Pirates.

Pittsburgh Pirates
“Eind februari ga ik weer terug naar Amerika om deel te nemen aan de Spring Training. Het is afwachten hoe deze periode verloopt en in welk team ik kom. Ga ik Full Season spelen, dan is de Spring Training over en gaat het seizoen beginnen. Ga ik naar Short Season, dan komt er nog een Extended Spring Training aan.”

Het afgelopen seizoen eindigde Paul Brands voor de Bristol Pirates in de Appalachian League met een slaggemiddelde van 0.220. Daarin sloeg hij 3 homeruns, 15 RBI’s en scoorde zelf 18 runs.

Debuut Koninkrijksteam
Vanavond in de wedstrijd tegen Italië maakt hij zijn debuut als catcher voor de nationale selectie. “Het is altijd leuk om voor je land uit te komen. Ik kijk er heel erg naar uit.” Paul is geen onbekende voor de Nederlandse staf. Hij vertegenwoordigde ook al diverse nationale jeugdselecties en werd tijdens het MLB Spring Tournament in 2015 uitgeroepen tot beste slagman.

MLB
Paul Brands is fulltime bezig met zijn ‘hobby’, zijn geliefde sport. De Spring Training wordt pittig. De wekker gaat vroeg, in de ochtend ga je trainen en in de middag speel je wedstrijden. Vorig jaar woonde ik nog in een gastgezin met acht andere teamgenoten bij een hele lieve vrouw. Zodra je hoger gaat spelen kan je een eigen plek huren of kopen.” Hij heeft nog altijd zijn zinnen gezet op de MLB wanneer er wordt gevraagd naar zijn doel. “Het blijft een kans en je moet er altijd in blijven geloven. Anders kan je beter stoppen.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal