Rick van den Hurk.

Honkbal

Rick van den Hurk met Fukuoka naar de Japan Series

Rick van den Hurk met Fukuoka naar de Japan Series

Rick van den Hurk.

Rick van den Hurk gaat met Fukuoka opnieuw strijden voor de Japanse titel.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Terwijl Kenley Jansen zich eerder deze week met de Los Angeles Dodgers in de Amerikaanse MLB plaatste voor de World Series heeft Eindhovenaar Rick van den Hurk zich met zijn Fukuoka Softbank Hawks geplaatst voor de Japan Series in de Nippon Professional Baseball League (NPB).

In de halve finale van de Japanse play-offs speelden de Fukuoka Softbank Hawks tegen de Rakuten Eagles, het team waarvoor voormalig international van het Koninkrijksteam en MLB All-Star Andruw Jones in 2013 en 2014 twee seizoenen speelde. In de best-of-five serie werd op zondagochtend de beslissende vijfde wedstrijd gespeeld. Hierin bleek Fukuoka met 7-0 ruim te sterk voor de Eagles.

Het is de derde keer in de laatste vier seizoenen dat de Hawks zich geplaatst hebben voor de Japan Series. In 2014 en 2015 pakte de ploeg uit Fukuoka de titel. Rick van den Hurk, sinds 2015 speler voor Fukuoka, kwam op zaterdag in actie in de vierde wedstrijd van de serie. De startende werper stond 4.2 innings op de heuvel en kreeg twee punten tegen in de met 4-3 gewonnen wedstrijd.

In de Japan Series wordt Hiroshima Carp of Yokohama Bay Stars de tegenstander van Fukuoka. In deze best-of-seven serie is de tussenstand 2-2. Voor van den Hurk zou winst in de Japan Series, die op 28 oktober beginnen, een vierde titel in vijf seizoenen in Azië betekenen. In 2013 en 2014 werd hij met de Samsung Lions kampioen van de Zuid-Koreaanse competitie (KBO). In de KBO heeft een andere international, Roger Bernadina, zich met zijn KIA Tigers geplaatst voor de Korean Series.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal