Roger Bernadina aan slag voor Kia Tigers.

Honkbal

Roger Bernadina strijdt in Korean Series om kampioenschap

Roger Bernadina strijdt in Korean Series om kampioenschap

Roger Bernadina aan slag voor Kia Tigers.

Roger Bernadina aan slag voor Kia Tigers.
Foto: © KIA Tigers

In de Koreaanse KBO hebben de KIA Tigers zich, met in de gelederen Oranje international Roger Bernadina, geplaatst voor de Korean Series. In deze best-of-seven series zullen zij het opnemen tegen de Doosan Bears.

De KIA Tigers waren oppermachtig in het reguliere seizoen van de Korean Baseball Organization (KBO). Met een W-L Record van 87-56 plaatsten zij zich rechtstreeks voor de Korean Series. De Doosan Bears versloegen in aanloop naar de Korean Series de NC Dinos, waartegen Team Kingdom of the Netherlands in aanloop naar de World Baseball Classic nog een oefenwedstrijd speelde in Arizona afgelopen februari.

De KIA Tigers hebben in de Korean Series, die op 25 oktober winnen, het thuisvoordeel dankzij de eerste plaats in het reguliere seizoen. Bernadina is een van de redenen dat de Tigers gedomineerd hebben tot nog toe. Hij sloeg .320 met 27 homeruns, 118 runs, 111 RBI en 32 gestolen honken. Daarmee is hij een van de kandidaten voor de MVP Award in de KBO.

Bernadina kan na Rick van den Hurk de tweede Nederlander worden die kampioen wordt in de KBO. Van den Hurk werd in 2013 en 2014 kampioen met de Samsung Lions.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal