Hensley Meulens: "Ze hebben vandaag onze fouten afgestraft."

Honkbal

Hensley Meulens maakt promotie bij Giants

Hensley Meulens maakt promotie bij Giants

Hensley Meulens: "Ze hebben vandaag onze fouten afgestraft."

Hensley Meulens is de nieuwe bench coach van de San Francisco Giants”
Foto: © Henk Seppen

Aan het einde van het reguliere seizoen in Major League Baseball kwam de geruchtenmolen al snel op gang. Managers van de Red Sox, Mets, Tigers en Nationals werden ontslagen en de naam van Hensley Meulens kwam nadrukkelijk naar boven als kandidaat voor deze open gekomen functies. Voorlopig blijft de bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands echter nog bij de San Francisco Giants. Hij is daar gepromoveerd van hitting coach tot bench coach.

De 50-jarige Curaçaoënaar maakt al sinds 2010 deel uit van de coaching staf van de San Francisco Giants, die sindsdien maar liefst drie keer de World Series wisten te winnen. Na een teleurstellend seizoen besloten de Giants veranderingen te maken binnen hun technische staf. Voor een aantal coaches kwam er een einde aan hun tijdperk in San Francisco.

Voor Meulens betekende de verandering binnen de technische staf juist een promotie. ‘Sir Bam Bam’ is vanaf komend seizoen als bench coach de rechterhand van succesvolle manager Bruce Bochy. Bochy, volgens kenners hard op weg naar de Hall of Fame, heeft bij de Giants nog een contract tot eind 2019. De kans is aanwezig dat Bochy en de Giants Meulens, die tijdens de World Baseball Classic in 2013 en 2017 en de Premier 12 in 2015 de leiding had over het Koninkrijksteam, nu opleiden tot Major League manager, zodat hij in 2020 het roer bij de San Francisco Giants over kan nemen.

Mocht het zover komen, dan is Meulens de eerste manager uit het Koninkrijk der Nederlanden die als manager actief is in de Major League Baseball.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal