Openingsceremonie voorafgaand aan de eerste wedstrijd in Verona.

EBS 2017

Reacties in Italië op European Baseball Series

Reacties in Italië op European Baseball Series

Openingsceremonie voorafgaand aan de eerste wedstrijd in Verona.

Openingsceremonie voorafgaand aan de eerste wedstrijd in Verona.
Foto: © FIBS

De Italiaanse media vonden de live uitzending door Fox Sports Europa van de European Baseball Series een nieuw record in de publiciteit voor honkbal in Europa. De live-streaming op internet met commentaar in het Italiaans, Engels en Nederlands resulteerde zelfs in een wereldwijd bereik voor de eerste van drie wedstrijden tussen de doorgaans sterkste twee landen van ons werelddeel.

De Italiaanse commentatoren interviewden tussen de innings van de eerste wedstrijd in Verona de Nederlandse bondsvoorzitter Ron Schel in het Engels, zijn Italiaanse tegenvoeter Andrea Marcon en de ex-bondscoach van Italië, Marco Mazzieri.

De grootste sportkrant van Italië, La Gazzetta dello Sport, bracht op hun website iedere avond na afloop van de wedstrijd een uitgebreid verslag door de ervaren honkbaljournalist Maurizio Caldarelli. Terecht benadrukte deze in de krantenkop op vrijdagavond ‘de twee bijna perfecte innings van Ludovico Coveri’, de twintigjarige pitcher van Italië die de voorsprong op Nederland veilig stelde: 3-2. Zaterdagavond wees hij op de sterke vier eerste innings van de 26-jarige pitcher Andrea Pizziconi, die Oranje puntloos hield terwijl de Azzurri uitliepen tot 3-0 onderweg naar een 6-2 winst.

Gevreesde Olandesi

Bondscoaches Steve Janssen (links) en Gilberto Gerali.

Bondscoaches Steve Janssen (links) en Gilberto Gerali.
Foto: © FIBS

Na de middagwedstrijd in Codogno verhaalde Caldarelli dat pas in deze derde wedstrijd de beste pitcher van Europa aan de beurt kwam namens Nederland: Rob Cordemans. Eindelijk winst voor de vooraf zo gevreesde Olandesi: 5-2. De bondscoach van Oranje komt aan het woord in de roze Gazzetta dello Sport. Steve Janssen: “Dit soort wedstrijden is veel nuttiger dan wekenlang te trainen. Ik kijk ernaar uit hoe de Super Six zich zal ontwikkelen, het toernooi van september volgend jaar. Maar natuurlijk kijk ik ook uit naar de Haarlemse Honkbalweek, waarvan ik hoop dat ook Italië er aan zal deelnemen!”

Vervolgens sprak ook de trotse bondscoach van Italië zijn commentaar uit in La Gazzetta. Gilberto Gerali: “Het was een positieve drieluik, ook al was het jammer deze laatste wedstrijd te verliezen. Het zou mooi zijn geweest ook met een overwinning af te sluiten. Ik hoop dat de jongens hebben ingezien wat hun potentiële mogelijkheden zijn. Ze moeten leren in zichzelf te geloven. De pitchers hebben hun persoonlijkheid getoond en de verdediging heeft mooie dingen gedaan, vooral in de eerste wedstrijd. Het is een homogene groep in ontwikkeling naar maar 1 doel: Tokyo 2020!”

34.000 viewers

Het persbureau van de Italiaanse bond FIBS, dat op vrijdag de mediagids over zowel de Italiaanse als de Nederlandse selectie publiceerde, liet gisteren in antwoord op vragen van de Honkbalsite weten dat de live streaming door PMG Sport werd overgenomen door vele andere websites van algemene en sportieve media in Italië. Daartoe behoorden in ieder geval La Gazzetta dello Sport, Olimpia Azzurra, hel landelijke dagblad La Repubblica en de regionale dagbladen Il Corriere delle Alpi, Il Messaggero Veneto, La Tribuna Treviso, La Nuova Venezia, Il Mattino di Padova, La Provincia Pavese, La Nuova Ferrara, La Gazzetta di Mantova, La Gazzetta di Modena, La Gazzetta di Reggio, Il Tirreno, La Sentinella en Il Piccolo. De Italiaanse bond bracht de live streaming ook op eigen website en boekte daarmee ruim 34.000 viewers voor de interland Italië-Nederland.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EBS 2017