Roger Bernadina

Honkbal

Roger Bernadina met KIA Tigers kampioen in Zuid-Korea

Roger Bernadina met KIA Tigers kampioen in Zuid-Korea

Roger Bernadina

Roger Bernadina is met de KIA Tigers kampioen geworden van Zuid-Korea!

De KIA Tigers hebben een zeer dominant seizoen in de Korean Baseball Organization (KBO) bekroond met het winnen van de Korean Series en daarmee de Zuid-Koreaanse titel. De ploeg van outfielder Roger Bernadina won versloeg op maandag de Doosan Bears voor de vierde keer in de best-of-seven en trok daarmee de serie met 4-1 naar zich toe. Bernadina is de tweede Nederlandse speler, die kampioen is geworden in de KBO, in 2013 en 2014 won Rick van den Hurk met de Samsung Lions de Korean Series.

De Tigers zijn in Zuid-Korea de recordkampioen. Zij pakten op maandag voor de elfde keer de titel en voor het eerst sinds 2009. In de tussenliggende jaren gingen zes van de zeven titels naar de Samsung Lions (vier) en de tegenstander in de Korean Series van dit seizoen: de Doosan Bears (twee). Roger Bernadina kende speelde, na een regulier seizoen van MVP-kaliber, ook een ijzersterke best-of-seven. In de beslissende wedstrijd, die door de Tigers met 7-6 werd gewonnen, sloeg hij twee honkslagen en bracht hij één teamgenoot over de thuisplaat. Hij eindigde de Korean Series met een slaggemiddelde van boven de .500.

Met Roger Bernadina is de eerste van drie spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden die in hun competitie om het kampioenschap streden ook kampioen geworden. Kenley Jansen en Rick van den Hurk zijn ook nog in de race voor de titel. Jansen moet met zijn Los Angeles Dodgers een 3-2 achterstand in de World Series zien goed te maken. Rick van den Hurk heeft met zijn Fukuoka Softbank Hawks een 2-0 voorsprong genomen in de Japan Series.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=Bv1HXANVPoM

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal