Chris Pfau is één van de nieuwe aanwinsten voor HCAW.

HB Hoofdklasse

HCAW: Pfau komt, Ploeger vertrekt

HCAW: Pfau komt, Ploeger vertrekt

Chris Pfau is één van de nieuwe aanwinsten voor HCAW.

Chris Pfau is één van de nieuwe aanwinsten voor HCAW.
Foto: © Robert Bos

Met het aantrekken van de linkshandige Amerikaanse pitcher Chris Pfau is HCAW erin geslaagd één van de beste pitchers uit de hoofdklasse binnen te halen. In de Rob Hoffmanvallei wordt Pfau de vervanger van international Jim Ploeger. In totaal heeft HCAW tien nieuwe spelers aan zijn selectie toegevoegd.

Dit seizoen wist HCAW voor het eerst in twaalf jaar tijd weer de Play-Offs van de hoofdklasse te bereiken. Daarin had Jim Ploeger een belangrijk aandeel. De international, die vorig jaar met het Nederlands Koninkrijksteam Europees kampioen werd en begin dit jaar deelnam aan de World Baseball Classic, won vijf wedstrijden en stond in 68 2/3 inning slechts achttien verdiende punten toe (2.36).

Na twee seizoenen HCAW heeft Ploeger besloten de Bussumse club in te ruilen voor L&D Amsterdam, dat volgend jaar opnieuw uitkomt in de European Champions Cup. Voor Ploeger is HCAW er met Chris Pfau (3.39) in geslaagd een waardige vervanger te vinden. De Amerikaan won dit jaar voor Hoofddorp Pioniers vijf wedstrijden en kwam tot 51 strikeouts in ruim 66 innings.

Beste slagman

Vijf spelers van het gedegradeerde UVV keren komend seizoen voor het Bussumse HCAW terug in de hoofdklasse, waaronder Berend Ruben en Timo van Ancum. Zij waren dit jaar voor de Utrechtse club de respectievelijk beste slagman en beste pitcher in de reguliere competitie. Pitcher Timo van Ancum kwam in de reguliere competitie in zeventig innings tot een verdiende puntengemiddelde van 4.11. Berend Ruben sloeg in 33 wedstrijden 26 hits (.283). Het tweetal neemt verder ploeggenoten Julian Goins, Roland Laurens en Julian Rip mee naar HCAW.

Opmerkelijk is het aantal spelers van de Bussumse hoofdklasser dat heeft aangegeven te stoppen op het hoogste niveau. Maar liefst tien spelers komen volgend jaar uit op een lager niveau, of hebben een punt gezet achter hun spelerscarrière. Onder hen Kevin Dirksen, die HCAW in de Play-Offs leidde in aantal honkslagen (18), tweehonkslagen (4) en homeruns (1).

Overschrijvingen
Nieuw: Timo van Ancum (Pickles UVV), Patrick Bok (L&D Amsterdam), Denzel Bryson (De Glaskoning Twins), Dennis Burgersdijk (L&D Amsterdam), Julian Goins (Pickles UVV), Roland Laurens (Pickles UVV), Chris Pfau (Hoofddorp Pioniers), Julian Rip (Pickles UVV), Berend Ruben (Pickles UVV) en Jeandro Tromp (HCAW 2).
Weg: Kevin Dirksen (gestopt), Rachid Engelhardt (Quick Amersfoort), Rossini Frolijk (RCH/Pinguïns), Steven van Groningen (Alcmaria Victrix), Rowan van Hoek (Quick Amersfoort), Sven Jongejans (gestopt), Sedley Karel (gestopt), Raoell Kortstam (HCAW 2), Dylan Koster (gestopt), Tim Niekerk (De Zuidvogels), Jim Ploeger (L&D Amsterdam), Giovanni Tensen (gestopt), Boyd Tuhumury (gestopt), Koen Werkman (DSS) en Richard Tensen (pitching-coach, gestopt).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse