Pitcher Jim Ploeger maakt na twee seizoenen HCAW de overstap naar L&D Amsterdam.

HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam versterkt met vier internationals

L&D Amsterdam versterkt met vier internationals

Pitcher Jim Ploeger maakt na twee seizoenen HCAW de overstap naar L&D Amsterdam.

Pitcher Jim Ploeger maakt na twee seizoenen HCAW de overstap naar L&D Amsterdam.
Foto: © Rob Jelsma

Internationals Jim Ploeger, Rodney Daal en Maickel Rietel zijn drie van de nieuwe spelers die L&D Amsterdam voor het nieuwe seizoen aan zijn selectie heeft toegevoegd. Daal en Rietel debuteerden afgelopen maand tijdens de derde editie van de European Baseball Series in het Koninkrijksteam.

“De kernspelers van vorig jaar zijn gebleven. Met de aanvullingen met name in de pitching zijn we verdedigend en aanvallend nog sterker geworden”, laat manager Charles Urbanus tevreden weten. “Dat is nodig om tijdens de Europa cup en tijdens de Holland Series succesvol te kunnen zijn.” Slechts vier spelers hebben L&D Amsterdam verlaten. Patrick Bok, Norbert Jongerius, Jesse Aussems en pitcher Dennis Burgersdijk keren komend seizoen niet meer terug in de selectie van manager Charles Urbanus. Binnenvelder Aussems heeft besloten een stap terug te doen en voor Onze Gezellen uit te gaan komen in de overgangsklasse.

Tegenover het vertrek van dit viertal staat de komst van een aantal nieuwe spelers. De belangrijkste versterking is pitcher Jim Ploeger. De speler die met het Nederlands Koninkrijksteam dit jaar onder meer deelnam aan de World Baseball Classic komt over van het Bussumse HCAW. Ook Maikel Rietel maakt komend seizoen zijn debuut voor de Amsterdamse hoofdklasser. Hij verruilt Hoofddorp Pioniers voor L&D Amsterdam. Rietel debuteerde vorige maand tijdens de European Baseball Series voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Profhonkballer

Van het gedegradeerde UVV komen nog twee internationals over. Dat zijn pitcher Jerremyh Angela en catcher Rodney Daal. Angela speelde afgelopen seizoen voor het collegeteam van LSU Shreveport Pilots. Hij debuteerde voor Oranje tijdens het World Port Tournament in Rotterdam. Voormalig profhonkballer Daal won met onder meer Rietel deze zomer met het U23 Koninkrijksteam de Europese titel en debuteerde vorige maand tijdens de European Baseball Series ook voor het nationale A-team. Victor Draijer is de tweede nieuwe collegespeler in de selectie van L&D Amsterdam. Hij kwam dit jaar uit voor de Ouachita Baptist University Tigers. Draijer is inzetbaar als binnenvelder en buitenvelder.

Met de nieuwe aanwinsten heeft de verliezend finalist voor 2018 de lat hoger gelegd dan dit jaar. “Ons doel is om zowel de Holland Series als de eindstrijd van de Europa Champions Cup te bereiken en in ieder geval één van deze finales te winnen”, aldus de Amsterdamse club. Urbanus: “Ik kijk er naar uit om met dit team de scherpe maar realistische doelstellingen voor volgend seizoen op het veld waar te kunnen maken.”

Overschrijvingen
Nieuw: Jerremyh Angela (UVV), Rodney Daal (UVV), Victor Draijer (RCH/Pinguïns), Jim Ploeger (HCAW) en Maikel Rietel (Hoofddorp Pioniers).
Weg: Jesse Aussems (Onze Gezellen), Patrick Bok (HCAW), Dennis Burgersdijk (HCAW) en Norbert Jongerius (gestopt).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse