Curaçao Neptunus heeft zich onder meer versterkt met international Dudley Leonora.

HB Hoofdklasse

Leonora en De Cuba naar Curaçao Neptunus

Leonora en De Cuba naar Curaçao Neptunus

Curaçao Neptunus heeft zich onder meer versterkt met international Dudley Leonora.

Curaçao Neptunus heeft zich onder meer versterkt met international Dudley Leonora.
Foto: © Robert Bos

Voormalig profhonkballers Dudley Leonora en Quintin de Cuba vervolgen hun carrière bij landskampioen Curaçao Neptunus. Het tweetal verhuist van Hoofddorp Pioniers naar de Rotterdamse club. De Nederlands en Europees clubkampioen lijkt daarmee nog sterker uit de overschrijvingsperiode te zijn gekomen.

Met Leonora en De Cuba heeft Curaçao Neptunus de nodige ervaring in huis gehaald. De 26-jarige Leonora speelde tussen 2009 en 2012 vier seizoenen profhonkbal in de organisatie van Baltimore Orioles. De dertigjarige De Cuba kwam tussen 2007 en 2009 voor de organisatie van New York Mets uit in de profcompetities van Venezuela en de Dominicaanse Republiek.

Leonora maakt momenteel deel uit van de nationale ploeg, waarmee hij vorig jaar Europees kampioen werd. De Cuba nam met het Nederlands Koninkrijksteam onder meer deel aan de World Baseball Classic van 2013. Van De Glaskoning Twins komt verder de internationaal ervaren Amerikaan Melvin Perdue over.

Meer uitgebalanceerd

“Met de komst van deze drie spelers is ons aanvallend spel weer een stuk sterker en meer uitgebalanceerd geworden”, stelt hoofdcoach Ronald Jaarsma tevreden vast. “Nadat wij vorig seizoen enigszins noodgedwongen met een kleinere selectie moesten werken, hebben wij er nu voor gekozen om hier verder mee te gaan en ook komend seizoen jonge spelers uit Tridents de kans te geven mee te draaien in de hoofdmacht.”

Zoals verwacht is de selectie van Curaçao Neptunus grotendeels intact gebleven. Daniel Fernandes is komend seizoen in verband met een verhuizing naar Aruba niet beschikbaar, terwijl Misja Harcksen (De Glaskoning Twins), Ruar Verkerk (De Glaskoning Twins) en Steven Wharwood (Hoofddorp Pioniers) kozen voor een overstap naar een andere club.

Overschrijvingen
Nieuw: Quintin de Cuba (Hoofddorp Pioniers), Dudley Leonora (Hoofddorp Pioniers) en Melvin Perdue (De Glaskonng Twins).
Weg: Daniel Fernandes (Aruba), Misja Harcksen (De Glaskoning Twins), Ruar Verkerk (De Glaskoning Twins) en Steven Wharwood (Hoofddorp Pioniers).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse