Nick Keur in actie tijdens het U23 Europees kampioenschap.

HB Hoofdklasse

Sander Paap en Nick Keur naar DSS

Sander Paap en Nick Keur naar DSS

Nick Keur in actie tijdens het U23 Europees kampioenschap.

Nick Keur in actie tijdens het U23 Europees kampioenschap.

Het Haarlemse DSS is erin geslaagd zijn selectie intact te houden voor het nieuwe seizoen. De formatie van hoofdcoach Jerry Breek eindigde in de reguliere competitie overtuigend op een vijfde plaats. DSS heeft onder meer pitcher Nick Keur en catcher Sander Paap aan zijn selectie toegevoegd.

Nick Keur, die in 2015 voor Vaessen Pioniers zijn debuut maakte in de hoofdklasse, was dit seizoen één van de startende pitchers van Hoofddorp Pioniers. In 63 1/3 inning kwam hij tot 49 strikeouts. In augustus van dit jaar werd hij met het Nederlands U23-team Europees kampioen. Op dat EK in Tsjechië won hij één wedstrijd. Voor DSS is de twintigjarige Keur een welkome aanvulling voor voormalig profpitcher Tom Stuifbergen, die ook in 2018 de pitching-coach wordt bij de Haarlemmers.

Met Keur maakt ook catcher Sander Paap de overstap naar DSS. Paap kende in 2016 een zeer succesvol seizoen. Hij werd met een slaggemiddelde van .330 de beste slagman bij het Haarlemse Kinheim en kreeg vervolgens de kans om tijdens de Honkbal Week Haarlem zijn debuut te maken voor het Nederlands Koninkrijksteam. In dienst van Hoofddorp Pioniers bleef hij dit seizoen in de reguliere competitie steken op .143.

De derde nieuwkomer bij DSS is Koen Werkman, die op zondag 16 april in de met 3-5 gewonnen wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers zijn hoofdklassedebuut maakte bij het Bussumse HCAW. Tegenover de komst van dit drietal staat het vertrek van Thomas Bos en Sven van de Sanden naar Kinheim. Gijs Timmer maakt de overstap naar promovendus Storks. Levine Gabriëls gaat op reis en is daardoor komend jaar niet inzetbaar. Datzelfde geldt voor pitcher Donny Breek, die onlangs een profcontract tekende voor Minnesota Twins.

Overschrijvingen
Nieuw: Nick Keur (Hoofddorp Pioniers), Sander Paap (Hoofddorp Pioniers) en Koen Werkman (HCAW).
Weg: Thomas Bos (Kinheim), Sven van de Sanden (Kinheim) en Gijs Timmer (Storks).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse