Ruar Verkerk komt over van landskampioen Curaçao Neptunus.

HB Hoofdklasse

Harcksen en Verkerk naar De Glaskoning Twins

Harcksen en Verkerk naar De Glaskoning Twins

Ruar Verkerk komt over van landskampioen Curaçao Neptunus.

Ruar Verkerk komt over van landskampioen Curaçao Neptunus.
Foto: © Robert Bos

Met pitcher Misja Harcksen en binnenvelder Ruar Verkerk heeft De Glaskoning Twins twee spelers met ervaring in het Amerikaanse profhonkbal aan zijn selectie toegevoegd. De Oosterhoutse club voegde de laatste weken zes nieuwe spelers aan het team toe.

Harcksen speelde tussen 2014 en 2016 drie seizoenen in de organisatie van Los Angeles Dodgers. Verkerk speelde in 2014 en 2015 voor het Rookie League-team van Minnesota Twins. Dit jaar prolongeerde het tweetal met Curaçao Neptunus de landstitel.

Harcksen en Verkerk zijn twee van de zes nieuwkomers bij De Glaskoning Twins. Een opmerkelijke aanwinst is Jakob Syrén. De 21-jarige Zweedse pitcher kwam afgelopen seizoen in zijn eigen land uit voor Rättvik Butchers. In 2014 nam hij met de nationale ploeg van Zweden deel aan het Europees kampioenschap. In dat jaar nam hij bovendien met London Cavaliers deel aan de Collegiate Baseball League Europe. Van Tilburg komt pitcher Pastor Chevez Martinez over.

Afscheid

De Oosterhoutse ploeg, die de reguliere competitie op de laatste plaats eindigde, maar in de Promotie/Degradatiepoule de eerste plaats bemachtigde, heeft ook afscheid moeten nemen van acht spelers. De talentvolle pitcher Denzel Bryson, die dit jaar met het nationale U18-team deelnam aan het wereldkampioenschap in Canada vervolgt zijn spelerscarrière bij HCAW. Brendan Schoemaker stapt over naar het tweede team van Curaçao Neptunus. De rechtshandige pitcher leidde zijn ploeg in de Promotie/Degradatiepoule met 36 strikeouts in vijf wedstrijden.

Binnenvelder Melvin Perdue stapt eveneens over naar Curaçao Neptunus. De Amerikaan was in de reguliere competitie met 43 honkslagen (.316) de beste slagman bij de Oosterhoutse ploeg. Eerder speelde Perdue voor de Nederlandse clubs Cardinals uit Oss en hoofdklasser DSS uit Haarlem.

Overschrijvingen
Nieuw: Brian Biezen (Twins 2), Pastor Chevez Martinez (Tilburg), Misja Harksen (Curaçao Neptunus), Shurman Marlin (Hoofddorp Pioniers), Jarreau Martina (Curaçao Neptunus), Jakob Syrén (Rättvik Butchers), Ruar Verkerk (Curaçao Neptunus) en Kevin Knollenburg (hoofdcoach).
Weg: Denzel Bryson (HCAW), Chris Gé (gestopt), Bart Janssen (Jeka), Menno Lenting (Euro Stars), Mick Molenaar (Twins 2), Melvin Perdue (Curaçao Neptunus), Ibrahin Redan (Hoofddorp Pioniers), Brendan Schoemaker (Curaçao Tridents) en Kevin Roovers (hoofdcoach, gestopt).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse