Jelle Kroft is één van de nieuwe aanwinsten van Hoofddorp Pioniers.

HB Hoofdklasse

Hoofddorp Pioniers met verjongde selectie verder

Hoofddorp Pioniers met verjongde selectie verder

Jelle Kroft is één van de nieuwe aanwinsten van Hoofddorp Pioniers.

Jelle Kroft is één van de nieuwe aanwinsten van Hoofddorp Pioniers.

Na het Bussumse HCAW heeft nu ook Hoofddorp Pioniers noodgedwongen een verjonging ingezet. De nieuw aangetrokken hoofdcoach Mervin Gario zag een aantal zeer ervaren spelers vertrekken. Ook verliet een belangrijk deel van de pitchers de Hoofddorpse club. Dertien nieuwe spelers moeten Hoofddorp Pioniers vanaf volgend jaar een nieuwe impuls gaan geven.

Met een grotendeels nieuwe selectie wil Hoofddorp Pioniers, dat dit seizoen in de Play-Offs nog op de derde plaats eindigde, de komende seizoenen bouwen aan een nieuwe ploeg om over een aantal jaren weer mee te dingen naar een plaats in de Holland Series. Nieuwkomers zijn onder meer Steven Wharwood en Jelle Kroft, die ervaring opdeden in nationale jeugdteams. Kroft werd deze zomer met het Nederlands U23-team Europees kampioen. Wharwood nam in 2014 met het Koninkrijksteam deel aan het wereldkampioenschap voor spelers van 21 jaar en jonger.

Met name het besluit van voormalig profhonkballers Quintin de Cuba en Dudley Leonora om over te stappen naar landskampioen Curaçao Neptunus is een gevoelig verlies voor de Hoofddorpse club. Ook Jeffrey Arends, met .357 de beste slagman voor Hoofddorp Pioniers in de reguliere competitie, keert niet meer terug.

Debuut

Met dit drietal keert ook international Maickel Rietel niet terug bij Hoofddorp Pioniers. De pitcher die tijdens de recente European Baseball Series zijn debuut maakte voor het Nederlands Koninkrijksteam, verhuist naar L&D Amsterdam.

De nieuwe hoofdcoach Mervin Gario zag in totaal vijf van de zeven pitchers vertrekken, die dit jaar in minimaal elf wedstrijden in de reguliere competitie uitkwamen. Onder hen onder meer starters Chris Pfau en Nick Keur, die samen goed waren voor honderd strikeouts. Pitchers Glenn Wassink en Darryl Jamoena kozen eveneens voor een andere club.

Overschrijvingen
Nieuw: Leandro Anasagasti (Omron Pioniers), Tyler Boersma (Amsterdam Pirates), Stephen Henson (Curaçao Tridents), Joey de Koning (Kinheim), Jelle Kroft (Onze Gezellen), Gilian van Lith (Pickles UVV), Damian Melis (DSS), Ibrahin Redan (De Glaskoning Twins), Dion Steijl (RCH/Pinguïns), Daniel Vos (Amsterdam Pirates), Andrew Wanapa (Neptunus), Steven Wharwood (Curaçao Neptunus), Morris Wiesemann (Omron Pioniers) en Raymond Beljaards (assistent coach).
Weg: Jeffrey Arends (onbekend), Quintin de Cuba (Curaçao Neptunus) , Gianni Frolijk (RCH/Pinguïns), Darryl Jamoena (Storks), Nick Keur (DSS), Dudley Leonora (Curaçao Neptunus), Shurman Marlin (De Glaskoning Twins), Brennan Nijhof (gestopt), Sander Paap (DSS), Chris Pfau (HCAW), Maickel Rietel (L&D Amsterdam), Glenn Wassink (Kinheim) en Dè Flanegin (hoofcoach, gestopt)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse