Honkbal

Rick van den Hurk wederom kampioen in Japanse NPB

Rick van den Hurk wederom kampioen in Japanse NPB

De Fukuoka SoftBank Hawks, met werper Rick van den Hurk, zijn voor de derde keer in de laatste vier seizoenen kampioen geworden in de Japanse NPB
(Foto: Kyodo)

De Fukuoka Softbank Hawks hebben vandaag voor achtste keer in de historie van de club de Japan Series in de Japanse NPB gewonnen. Het was de derde keer in de laatste vier seizoenen dat de ploeg van onder meer Eindhovenaar Rick van den Hurk de titel pakte. In de beslissende wedstrijd, met ruim 30.000 fans op de tribune, versloegen de Hawks de Yokohama DeNa BayStars na verlenging met 4-3 om zo de best-of-seven serie met 4-2 naar zich toe te trekken.


Voor Rick van den Hurk is het de tweede titel in drie seizoenen in Fukuoka, nadat hij eerder in de Zuid-Koreaanse competitie met de Samsung Lions als twee keer kampioen werd. De 32-jarige werper, die vorig seizoen een contract tekende dat hem voor 11 miljoen dollar tot aan 2019 verbindt aan de Hawks, kwam zelf niet in actie in de zesde wedstrijd. Hij startte twee dagen eerder Game 5 en gooide daarin ruim vijf sterke innings.

Na Roger Bernadina, in de Zuid-Koreaanse KBO, is van den Hurk de tweede honkballer uit het Koninkrijk der Nederlanden die kampioen wordt in een van de drie grootste honkbalcompetities in de wereld. Kenley Jansen kwam met de Los Angeles Dodgers één overwinning tekort om de World Series te winnen in de Amerikaanse Major League Baseball.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal