Voormalig Major Leaguer Roger Bernadina maakt dit seizoen voor Kia Tigers zijn debuut in de Zuid-Koreaanse KBO.

Honkbal

Roger Bernadina wint belangrijke KBO Award

Roger Bernadina wint belangrijke KBO Award

Roger Bernadina won the prijs voor de meeste gescoorde runs in de KBO
(Foto: Yonhap News)

Tijdens het jaarlijkste KBO Award Gala van de Korean Baseball Organization is Roger Bernadina in de prijzen gevallen. De geboren Curaçaoënaar, die opgroeide in Den Haag, waar hij honkbalde voor ADO, won de prijs voor de speler met de meeste gescoorde runs. Hij eindigde bovendien hoog in de verkiezing voor Most Valuable Player, een eer die uiteindelijk zijn teamgenoot Yang Heong-Jong ten deel viel.

Bernadina, die zijn bijnaam ‘The Shark’ te danken heeft aan zijn schitterende diving catches in het outfield, sloot een fenomenaal individueel seizoen af met het winnen van de Koreaanse titel met de KIA Tigers. De 33-jarige outfielder sloeg in de Korean Series .526 (10-19), maar ontving deze award voor zijn 118 gescoorde runs in het reguliere seizoen.

Dat Bernadina ook nog hoog eindigde in de verkiezing voor MVP is niet verrassend. Hij was een van slechts drie spelers met meer dan 20 homeruns en 20 gestolen honken en een van slechts vier spelers in de KBO met meer dan 100 runs en 100 RBI. Hij eindigde zijn seizoen met de volgende statistieken: .320 AVG met 27 homeruns,, 118 runs, 111 RBI and 32 gestolen honken. Hij werd dankzij zijn goede prestaties eerder dit seizoen ook al geselecteerd voor de All-Star Game.

Toekomst
Of hij ook volgend jaar bij de KIA Tigers speelt, is nog niet duidelijk. De Tigers hebben hem naar verluidt een nieuwe aanbieding gedaan, maar in gesprek met de website Yonhap News geeft Bernadina aan zijn opties nog even open te houden: “Ik heb geen haast. Ik laat alles nu even bezinken en laat mijn manager even zijn werk doen.”

Volgens ESPN journalist Jerry Crasnick zou Bernadina, net als Wilin Rosario, vanuit de KBO terug willen keren in de Major League Baseball. In de MLB speelde Bernadina in zeven seizoenen voor de Washington Nationals, de Philadelphia Phillies, de Cincinatti Reds en de Los Angeles Dodgers. Of daar in 2018 een vijfde team aan toegevoegd zal worden, zullen we in de komende maanden merken.

https://www.youtube.com/watch?v=NtKi-QCPVbc

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal