Honkbal

Andrelton Simmons wint Gold Glove Award

Andrelton Simmons wint Gold Glove Award

Andrelton Simmons staat op het punt een double play te draaien in de halve finale van de WBC
(Foto: Freek Bouw/Phrake Photography)

Het seizoen in de Major League is net een week voorbij en dat betekent dat de tijd voor de individuele prijzen aangebroken is. Nadat Kenley Jansen eerder al uitgeroepen werd tot beste relief pitcher van de National League viel er vannacht wederom een speler uit het Koninkrijk der Nederlanden in de prijzen. Andrelton Simmons kreeg de American League Gold Glove voor de best verdedigende korte stop.

Het is de derde keer dat de pas 28-jarige Curaçaoënaar de Gold Glove ontvangt voor zijn ongeëvenaarde defensieve kwaliteiten. Hij won de Award eerder in 2013 en 2014 met de Atlanta Braves in de National League. Dit jaar ontving hij de prijs als speler van de Los Angeles Angels in de American League. Daarmee is Simmons pas de derde speler in de ruim honderdjarige geschiedenis van Major League Baseball die de Gold Glove Award in beide leagues weet te winnen. Hij is pas de vijftiende korte stop in de historie met drie Gold Gloves. De legendarische Ozzie Smith heeft het record voor de meeste Gold Gloves. Hij won er dertien in zijn negentienjarige loopbaan.

Stats
Simmons maakte dit seizoen slechts 14 fouten in 158 wedstrijden en eindigde het seizoen met een fielding percentage van .980, maar de onderliggende – zogenaamde – sabermetrics zijn nog veel indrukwekkender. Simmons voerde alle spelers in de Major League aan in Defensive Runs Saved (DRS) met 32 en was de beste korte stop in de MLB met een Ultimate Zone Rating (UZR) van 15.5. Zeg dit je helemaal niets? Geniet dan maar gewoon even van bijna zeven minuten van hemelse highlights van Simmons’ defense in 2017!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal