Profsoftbal

Eva Voortman tekent contract bij Ogaki Minamo Softball Club

Eva Voortman tekent contract bij Ogaki Minamo Softball Club

Eva Voortman poseert voor een foto met Minamo Head Coach Kasumi Mizoe
(Foto: Ogaki Minamo Softball Club)

Eva Voortman, de 24-jarige linkshandige werpster van Team Kingdom of the Netherlands, heeft op maandag in Japan een eenjarig contract getekend bij de Ogaki Minamo Softball Club. Minamo komt volgend seizoen als promovendus uit in de 1e klasse van de Japan Softball League. Voortman is na Anouk Mels de tweede Nederlandse speelster, die in Japan op het hoogste niveau in actie zal komen.

De 30-voudig international, die in 2017 kampioen van Nederland werd en de European Cup Winners Cup won met FysioExpert Olympia Haarlem, kwam eerder dit jaar in contact met het Japanse team, die na het zien van videobeelden erg geïnteresseerd waren. Op zaterdag speelde Voortman met Minamo een oefenwedstrijd tegen het nationale team van Zuid-Korea, dat zich voorbereid op het Aziatische kwalificatietoernooi voor het WK Softbal van 2018, dat in Japan gespeeld wordt.

Oefenwedstrijd

Voortman gooide vier innings, kreeg daarin dertien slagvrouwen tegenover zich en schakelde er daarvan acht uit met drie slag. Op maandag zette de Biltse haar handtekening onder een eenjarig contract waardoor zij in 2018 uitkomt in dezelfde competitie als een aantal van de beste speelsters ter wereld, zoals de Amerikaanse Monica Abbott en de Japanse Yukiko Ueno.

Voortman in actie voor Minamo in de oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea. Zij gooide in vier innings 8 keer drie slag.

De Japanse competitie start in het voorjaar, maar Voortman, die op woensdag terugkeert naar Nederland, zal zich eind januari al weer melden in Ogaki (een stad in het Gifu prefecture, op ca. 5 uur rijden van Tokyo) voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De competitie loopt tot in november, maar ligt in de zomermaanden juli en augustus stil onder anderen vanwege het WK Softbal.

Persconferentie

Na het ondertekenen van het contract organiseerde Ogaki Minamo Softball Club een persconferentie voor Eva Voortman. Hier kwamen de drie grootste kranten van Japan en televisiezender NHK (het Japanse equivalent van de NOS), alsmede verschillende kleinere media op af. In haar beste Japans verklaarde Voortman (zie onderstaande video) dat zij voor Minamo haar uiterste best zal doen.

In een reactie naar Softbalsite.com laat Eva weten zeer blij te zijn met de kans om in 2018 in de Japan Softball League uit te komen: “Toen ik in 2014 Yukiko Ueno zag gooien, werd het voor mij een droom om ooit ook zo goed te worden en in Japan te kunnen spelen. Dat ik zo snel al de kans krijg om hier te spelen en de uitdaging aan kan gaan, had ik toen niet gedacht. Deze winter ga ik weer hard aan de slag om de verwachtingen waar te maken.”

Al met al kunnen we spreken voor een fantastische kans voor een van de beste werpsters van ons land. In de Japanse competitie kan Voortman zeer bruikbare ervaring op doen met het oog op het Wereldkampioenschap waarop Team Kingdom of the Netherlands uiteraard zal proberen om net als in 2016 hoge ogen te gooien. Bovendien is het uiteraard prachtige reclame voor de Nederlandse softbalsport in het algemeen. Veel succes, Eva! Softbalsite.com gaat je uiteraard volgen! 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Profsoftbal