Jair Jurrjens (links) en Shairon Martis.

Honkbal

Pitcher Shairon Martis terug in Venezuela

Pitcher Shairon Martis terug in Venezuela

Jair Jurrjens (links) en Shairon Martis.

Pitchers Jair Jurrjens (links) en Shairon Martis.
Foto: ©

Pitcher Shairon Martis keert voor Águilas del Zulia terug in de Liga Venezuela Beisbol Profesional. Vorig jaar kwam Martis in de Venezolaanse wintercompetitie ook al uit voor deze club, die in de finale de titel voor zich opeiste. Vandaag is de speler van het Nederlands Koninkrijksteam aan de selectie van zijn nieuwe club toegevoegd.

In oktober ging Shairon Martis op zoek naar een plekje bij één van de teams in de Venezolaanse wintercompetitie. Uiteindelijk bood Águilas del Zulia hem de kans om terug te keren. Hij vervangt op het roster de Amerikaanse pitcher Cody Hall, die de afgelopen weken negen wedstrijden gooide voor Águilas del Zulia. Voor Águilas del Zulia gooide Martis vorig jaar al 41 2/3 innings met een verdiende puntengemiddelde van 4.97.

De dertigjarige Martis verdeelde dit jaar zijn seizoen over het Triple A-team Norfolk Tides van Baltimore Orioles en Lincoln Saltdogs. Met die laatste club won de Curaçaose pitcher in de American Association het eerste kampioenschap in de Central Division sinds 2014. Vandaag meldt de pitcher van het Nederlands Koninkrijksteam zich bij zijn nieuwe club. Titelverdediger Águilas del Zulia staat met vijftien overwinningen in 27 wedstrijden momenteel op een derde plaats.

Jair Jurrjens

Met zijn terugkeer bij Águilas del Zulia begint Martis aan zijn zesde seizoen in de Venezolaanse wintercompetitie. Eerder kwam hij onder meer voor Tiburones de La Guaira en Navegantes del Magallanes in actie in de seizoenen 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 en 2016-2017. In totaal kwam hij in deze seizoenen tot 35 wedstrijden.

Martis wordt de derde international in één van de professionele wintercompetities. Curt Smith keerde recent terug bij Tigres de Chinandega in de profcompetitie van Nicaragua. Pitcher Jair Jurrjens staat onder contract van Tigres del Licey. Voor dit team gooide hij zondagavond zeven innings in de Liga de Beisbol Dominicano. Hij stond slechts twee honkslagen en geen enkel punt toe. Daarmee verlaagde Jurrjens zijn verdiende puntengemiddelde na vier wedstrijden tot 1.88.

Nieuw contract

Jurrjens probeert in dienst van Tigres del Licey een nieuw contract bij één van de Major League-organisaties te verdienen. Na afloop van de World Baseball Classic van dit jaar tekende Jurrjens al een contract bij Los Angeles Dodgers. Een terugkeer in de Major League leek daarmee aanstaande. Maar een schorsing van tachtig wedstrijden, na het gebruik van prestatie verhogende drugs, gooide in juni van dit jaar roet in het eten.

 

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal