Bert Blijleven ontvangt de oeuvreprijs uit handen van Jim Kaat.

Honkbal

Prestigieuze oeuvreprijs voor Bert Blijleven

Prestigieuze oeuvreprijs voor Bert Blijleven

Bert Blijleven ontvangt de oeuvreprijs uit handen van Jim Kaat.

Bert Blijleven ontvangt de oeuvreprijs uit handen van Jim Kaat.

Hall of Famer Bert Blijleven heeft vanavond in New York City tijdens een galadiner van de  Major League Baseball Players Alumni Association (MLBPAA) een oeuvreprijs ontvangen. Bij de uitreiking van de prestigieuze onderscheiding in het evenementencentrum Capitale waren een groot aantal actieve en voormalige Major Leaguers aanwezig. Blijleven was erg dankbaar met de onderscheiding. “Het is een hele eer”, laat hij in een eerste reactie weten.

De Lifetime Achievement Award werd vanavond in New York City uitgereikt tijdens de achttiende editie van het Annual Legends for Youth Dinner van de MLBPAA. Tijdens dit diner worden voormalige Major Leaguers geëerd voor hun prestaties op en vooral ook naast het veld. Hall of Famer Andre Dawson ontving vanavond eveneens een Lifetime Achievement Award.

Blijleven nam de award in ontvangst uit handen van Jim Kaat, zelf in 25 seizoenen actief in de Major League en voormalig ploeggenoot van Blijleven bij Minnesota Twins. Hiermee treedt hij in de voetsporen van onder meer Hank Aaron, Yogi Berra, Wade Boggs, Roberto Clemente, Jackie Robinson, Ozzie Smith en Dave Winfield. Zij ontvingen eerder ook al de oeuvreprijs van de MLBPAA.

Nederlands Koninkrijksteam

Blijleven werd in 2011 als enige in Nederland geboren honkballer opgenomen in de Amerikaanse Hall of Fame. De tweevoudig All Star won in zijn imposante carrière tweemaal de World Series. In 1979 met Pittsburgh en in 1987 met Minnesota Twins. In drie seizoenen (1973, 1985 en 1989) leidde hij de American League in shut-outs.

In 22 seizoenen gooide Blijleven voor California Angels, Cleveland Indians, Pittsburgh Pirates en Texas Rangers. De helft van zijn carrière kwam hij uit voor Minnesota Twins. De club uit Minnesota nam in 2011 het rugnummer 28 van Blijleven uit de roulatie. Momenteel is Blijleven commentator voor Minnesota Twins. Daarnaast zet hij zich in voor een groot aantal goede doelen, waaronder de strijd tegen Parkinson. Tijdens de World Baseball Classic van 2009, 2013 en 2017 trad hij op als pitching-coach van het Nederlands Koninkrijksteam.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal