Curaçao Neptunus is voor de negende keer in de historie Europees clubkampioen geworden.

ECC 2018

European Champions Cup 2018 bij Curaçao Neptunus

European Champions Cup 2018 bij Curaçao Neptunus

Curaçao Neptunus is voor de negende keer in de historie Europees clubkampioen geworden.

Curaçao Neptunus is voor de negende keer in de historie Europees clubkampioen geworden.
Foto: © Rob Jelsma

De Confederation of European Baseball heeft de organisatie van de European Champions Cup, de Europa Cup voor clubteams, toegewezen aan Curaçao Neptunus. Het toernooi zal plaatsvinden in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam van 5 of 6 juni tot 9 of 10 juni.

De Rotterdamse recordkampioen uit de Nederlandse Hoofdklasse viert in 2018 haar 75-jarige jubileum en kan dit nu dus opluisteren met het winnen van de European Champions Cup in eigen huis. Winst van de European Champions Cup in 2018 zou een titelprolongatie betekenen, want dit jaar won de ploeg van manager Ronald Jaarsma in Regensburg voor de negende keer in de clubhistorie de Europese clubtitel.

Namens Nederland komt naast Curaçao Neptunus ook L&D Amsterdam in 2018 uit in de Europa Cup. De Amsterdammers wonnen het toernooi in 2016.

Dankzij de landstitel en de Europese clubtitel is Neptunus genomineerd als Sportploeg van het Jaar in Rotterdam en is Ronald Jaarsma genomineerd als Coach van het Jaar, een award die hij dit jaar ook al ontving tijdens de Star Awards als beste coach van de hoofdklasse.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2018