Estadio Charros de Jalisco was dit jaar gastheer van wedstrijden tijdens de World Baseball Classic.

Honkbal

Mexico in beeld als speelstad Premier12

Mexico in beeld als speelstad Premier12

Estadio Charros de Jalisco was dit jaar gastheer van wedstrijden tijdens de World Baseball Classic.

Estadio Charros de Jalisco was dit jaar gastheer van wedstrijden tijdens de World Baseball Classic.
Foto: © 2017 World Baseball Classic, Inc.

Mexico is nadrukkelijk in beeld als gastheer voor één van de speelrondes van de tweede editie van de Premier12. Dat toernooi in 2019 geldt tevens als een Olympisch kwalificatietoernooi. Ruim twee maanden geleden werd al overeenstemming bereikt met Japan als gastheer voor wedstrijden uit de tweede ronde en de finaleronde.

De Italiaan Riccardo Fraccari, voorzitter van de World Baseball Softball Confederation (WBSC), verbleef afgelopen week in Mexico. Eén van de doelen van zijn reis naar het Midden-Amerikaanse land was het bespreken van de details voor de organisatie van de Premier12. Tijdens overleggen met de Mexicaanse honkbalbond werd deze dagen duidelijk dat Mexico klaar is om een deel van de organisatie op zich te nemen.

Mexico lijkt daarmee de tweede gastheer te worden naast Japan. De wedstrijden in Japan, uit de tweede ronde en de finales, worden gespeeld in het Chiba Marine Stadium en het Tokyo Dome. Mexico krijgt nu de kans om de wedstrijden uit de eerste ronde te organiseren. Meer details worden op een later moment uitgewerkt door de WBSC en de Mexicaanse honkbalbond.

Wereldranglijst

Voor de tweede editie van de Premier12 kwalificeren eind 2018 de twaalf beste landen van de wereldranglijst zich. Het Nederlands Koninkrijksteam staat op deze ranglijst momenteel op een achtste plaats. Mexico staat zesde en lijkt daarmee vrij zeker van deelname aan de Premier12 in 2019. In 2015 plaatste Mexico zich als nummer twaalf op de wereldranglijst als laatste voor de Premier 12. De Mexicaanse honkballers zorgden in Chinese Taipei en Japan voor een enorme stunt door als vierde te eindigen.

In 1951 was Mexico voor het laatst gastheer van het wereldkampioenschap. Mexico was daarnaast tweemaal gastheer van een speelronde tijdens de World Baseball Classic. In 2009 werden wedstrijden uit de eerste ronde gespeeld in het Estadio Foro Sol in Mexico City, dat plaats biedt aan 26.000 toeschouwers. Dit jaar keerde de WBC terug in Mexico. Voor de vierde editie van het mondiale toernooi werden ditmaal wedstrijden uit de eerste ronde gespeeld in het Estadio Charros de Jalisco in Zapopan.  Dat stadion heeft een capaciteit voor 16.000 toeschouwers.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal