International Gilmer Lampe verruilt L&D Amsterdam voor Fortitudo Bologna.

HB Hoofdklasse

Gilmer Lampe naar Fortitudo Bologna

Gilmer Lampe naar Fortitudo Bologna

International Gilmer Lampe verruilt L&D Amsterdam voor Fortitudo Bologna.

International Gilmer Lampe verruilt L&D Amsterdam voor Fortitudo Bologna.
Foto: © Rob Jelsma

International Gilmer Lampe vervolgt zijn carrière in Italië. Vandaag heeft de Italiaanse topclub Fortitudo Bologna de Arubaanse buitenvelder gepresenteerd als nieuwe aanwinst. Lampe speelde vier seizoenen in de Nederlandse hoofdklasse voor UVV en L&D Amsterdam.

Fortitudo Bologna greep dit jaar naast de belangrijkste hoofdprijzen. De Italiaanse club werd als titelverdediger al in de Play-Offs van de Italian Baseball League door de latere kampioen ASD Rimini uitgeschakeld. En twee maanden eerder werd de club verliezend finalist tijdens de European Champions Cup. In de strijd om de Europese clubtitel schakelde Bologna wel titelverdediger L&D Amsterdam uit, maar verloor het in de eindstrijd van Curaçao Neptunus.

Niettemin veroverde de tienvoudig Italiaanse kampioen in september wel de Coppa Italia, de Italiaanse beker. Daarmee heeft Bologna zich alsnog verzekerd van deelname aan de European Champions Cup. Dit toernooi wordt volgend jaar juni in Rotterdam gehouden. Voor Nederland nemen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam opnieuw deel, waardoor voormalig profhonkballer Gilmer Lampe de kans krijgt om het op te nemen tegen zijn oude club.

Meest Waardevolle Speler

Lampe verlaat hiermee na vier seizoenen voorlopig de Nederlandse competitie. In de hoofdklasse kwam de 27-jarige buitenvelder uit voor UVV (2014 en 2015) en L&D Amsterdam (2016 en 2017), nadat hij tussen 2008 en 2014 twee seizoenen in de Minor League speelde voor de organisatie van Seattle Mariners.

De Arubaanse Lampe was dit jaar in de reguliere competitie op twee spelers na de beste slagman van de hoofdklasse. Hij kwam tot een slaggemiddelde van .390. Met 34 gescoorde punten was hij eveneens de op twee na beste speler, terwijl hij in het klassement voor tweehonkslagen (12) en homeruns (5) zelfs op de tweede plaats eindigde. Met negen hits in vijf wedstrijden (.500) was hij de beste slagman in de Holland Series, maar slaagde De buitenvelder er niet in om L&D Amsterdam aan een landstitel te helpen. Zijn prestaties leverden hem dit jaar wel een nominatie op voor de titel van Meest Waardevolle Speler in de hoofdklasse. In de komende periode hoopt Fortitudo Bologna nog meer versterkingen aan zijn selectie toe te voegen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse