Italië en Nederland stonden vier keer eerder tegenover elkaar op de Honkbalweek.

HHW 2018

Marcon: ‘Italië naar Honkbalweek Haarlem’

Marcon: ‘Italië naar Honkbalweek Haarlem’

Italië en Nederland stonden vier keer eerder tegenover elkaar op de Honkbalweek.

Italië en Nederland stonden vier keer eerder tegenover elkaar op de Honkbalweek.
Foto: © KNBSB/Lauro Bassani

Italië neemt volgend jaar voor de vijfde keer in de historie deel aan de Honkbalweek Haarlem. Dat heeft de Italiaanse bondsvoorzitter Andrea Marcon bekend gemaakt in een interview op de  op website Baseball.it.

Het interview door journalist Maurizio Caldarelli werd gisteren gepubliceerd en was aangevraagd ter gelegenheid van de eerste 365 dagen bestuur door de in Canada geboren voorzitter. Marcon spreekt van een druk programma voor de Azzurri in het aanstaande seizoen met een serie oefenwedstrijden tegen Duitsland in maart en de Super Six in Hoofddorp in september. Daartussen dus de vermelding van de deelname aan de herstartende Honkbalweek.

De Honkbalweek Haarlem wordt volgend jaar gehouden van 13 tot en met 22 juli. Het wordt na 1968, 1972, 2000 en 2004 de vijfde keer dat de populaire Italianen bij de Honkbalweek verschijnen.  In de vier voorafgaande edities won Italië slechts vier van zijn 22 wedstrijden gewonnen. Zowel in 2002 als in 2004 eindigden de Italiaanse honkballers op de vijfde en voorlaatste plaats.

Schuld

In het interview op baseball.it sprak Marcon ook over aanstaande bezuinigingen. Van zijn voorganger Fraccari heeft Marcon als bondsvoorzitter een schuld van € 1.600.000 moeten erven. Daarom moet de Italiaanse bond sterk bezuinigen en dat moet in eendrachtige samenwerking gebeuren, verklaarde hij.

Tot 15 december staat de inschrijving open voor het seizoen 2018 van de Italian Baseball League. De deelnemende clubs uit het seizoen 2017 worden terug verwacht en het wachten is op de vrijwillige aanmeldingen door alsdan promoverende clubs uit de Serie A. Voor de zekerheid belegt Marcon op 2 december nog een vergadering in Bologna, waartoe de huidige clubs uit de IBL en de beste clubs uit de Serie A zijn uitgenodigd om een akkoord te kunnen bereiken voor de competitieformule van de komende drie seizoenen.

Tenslotte verheugt Marcon zich op de terugkeer van internationaal honkbal naar Grosseto, waar van 9 tot en met 15 juli 2018 het Europees kampioenschap voor spelers van 18 jaar en jonger wordt gehouden.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018