Phildrick Llewellyn (tweede van rechts) tijdens één van de oefenwedstrijden van Oranje dit jaar in Arizona.

Honkbal

Opnieuw speler uit Koninkrijk naar Italiaanse competitie

Opnieuw speler uit Koninkrijk naar Italiaanse competitie

Phildrick Llewellyn (tweede van rechts) tijdens één van de oefenwedstrijden van Oranje dit jaar in Arizona.

Phildrick Llewellyn (tweede van rechts) tijdens één van de oefenwedstrijden van Oranje dit jaar in Arizona.
Foto: © KNBSB

Na Fortitudo Bologna heeft nu ook ASD Rimini zich versterkt met een speler uit het Nederlands Koninkrijk. De Italiaanse landskampioen heeft een overeenkomst gesloten met voormalig profhonkballer Phildrick Llewellyn. De 24-jarige speler van Curaçao maakte in februari van dit jaar met Oranje de voorbereiding mee op de World Baseball Classic.

Llewellyn maakt volgend jaar zijn Europese debuut in de Italian Baseball League. Momenteel neemt hij in Taiwan met de WBSC-selectie deel aan de Asian Winter Baseball League. Samen met voormalig international Rudy van Heydoorn vertegenwoordigt hij het Nederlands Koninkrijk in het wereldteam. De selectie van de World Baseball Softball Confederation staat onder leiding van de Belg Steve Janssen.

Met zijn keuze voor een overstap naar Italië neemt Llewellyn voor even afscheid van het Amerikaanse profhonkbal. Tussen 2012 en 2015 stond hij onder contract van Arizona Diamondbacks en Baltimore Orioles, maar bleef een doorbraak uit. Sinds vorig jaar probeerde hij zich via onafhankelijke competities terug in de kijker te spelen. Eerst in 2016 bij de Alpine Cowboys en dit jaar bij Trinidad Triggers.

World Baseball Classic

Bij Trinidad Triggers werd de honkballer van Curaçao één van de belangrijkste krachten. Hij leidde zelfs de Pecos League in honkslagen (116) en slaggemiddelde (.431) en plaatste zich met zijn club voor de Play-Offs. Na afloop van de competitie vervolgde Llewellyn zijn seizoen bij San Rafael Pacifics in the Pacific League. Llewellyn is inzetbaar als catcher en binnenvelder.

In februari van dit jaar maakte Llewellyn de voorbereiding van het Nederlands Koninkrijksteam op de World Baseball Classic mee. Hij kwam in Arizona voor Oranje onder meer uit in de oefenwedstrijden tegen de Zuid-Koreaanse teams NC Dinos en LG Twins. Llewellyn is de tweede speler uit het Koninkrijk binnen korte tijd, die kiest voor een overstap naar de Italian Baseball League. Vorige week legde Fortitudo Bologna al international Gilmer Lampe vast. Zowel Bologna als Rimini nemen aankomende juni in Rotterdam deel aan de European Champions Cup.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal