Wladimir Balentien keert voor een achtste seizoen terug in de Japanse NPB.

Honkbal

Wladimir Balentien blijft in Japan

Wladimir Balentien blijft in Japan

Wladimir Balentien keert voor een achtste seizoen terug in de Japanse NPB.

Wladimir Balentien keert voor een achtste seizoen terug bij de Tokyo Yakult Swallows in de Japanse NPB.
Foto: © Henk Seppen

Tijdens de World Baseball Classic was Wladimir Balentien één van de grote smaakmakers. Met zijn prestaties trok hij de nodige aandacht van clubs uit de Major League. Maar acht maanden na zijn stunt met het Nederlands Koninkrijksteam, heeft de 33-jarige buitenvelder uit Curaçao besloten gewoon in Japan te blijven. In 2018 keert hij voor een achtste seizoen terug bij Yakult Swallows.

Wladimir Balentien was afgelopen maart tijdens de World Baseball Classic van enorme waarde voor de nationale ploeg van bondscoach Hensley Meulens. Als Meest Waardevolle Speler van de tweede speelronde in Tokyo loodste hij zijn ploeg voor de tweede maal op rij de halve finales in.

Balentien eindigde het toernooi met de meeste gescoorde punten (10), binnengeslagen punten (12), homeruns (4) en honkslagen (16). Na afloop van het toernooi werd hij unaniem als beste buitenvelder gekozen in het All-Tournament Team. Met dank aan zijn goede prestaties flirtte hij openlijk met een terugkeer naar één van de clubs uit de Major League.

Eenjarig contract

Hoewel Balentien de nodige aandacht van verschillende clubs op zich wist te vestigen, blijft een terugkeer naar de Verenigde Staten vooralsnog uit. Deze week koos de honkballer uit Curaçao ervoor om nog een jaar in Japan te blijven. Hij tekende een nieuw eenjarig contract bij zijn club Yakult Swallows. Met het contract ter waarde van drie miljoen Amerikaanse dollars gaat Balentien in 2018 een kwart miljoen dollar minder verdienen dan dit jaar.

In 2018 start Balentien aan zijn achtste seizoen bij Yakult Swallows. Sinds 2011 sloeg de 33-jarige buitenvelder al 217 homeruns in de Japanse Nippon Professional Baseball. Dit jaar kwam hij tot 32 homeruns. Het hoogste aantal sinds zijn recordjaar van 2013, toen hij zestig keer de bal het stadion uit had geslagen. Voor Yakult Swallows sloeg hij in 2017 bovendien 113 hits (.254) en bracht hij tachtig punten over de thuisplaat.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal