Roger Bernadina keert voor een tweede seizoen terug bij Kia Tigers.

Honkbal

Bernadina blijft Kia Tigers trouw

Bernadina blijft Kia Tigers trouw

Roger Bernadina keert voor een tweede seizoen terug bij Kia Tigers.

Roger Bernadina keert voor een tweede seizoen terug bij Kia Tigers.

Buitenvelder Roger Bernadina blijft voor een tweede seizoen in de Zuid-Koreaanse Korea Baseball Organisations (KBO). Met zijn club Kia Tigers is hij vandaag tot overeenstemming gekomen voor een nieuw eenjarig contract.

Afgelopen seizoen veroverde Kia Tigers het kampioenschap in de Zuid-Koreaanse KBO. Na het succesvolle seizoen heeft de titelverdediger niet lang gewacht om het contract met zijn drie buitenlandse spelers te verlengen. De 33-jarige Bernadina tekende een nieuwe overeenkomst ter waarde van 1,1 miljoen Amerikaanse dollars, een kwart miljoen meer dan dit jaar.

Naast Bernadina werden ook de contracten met de Dominicaanse en Amerikaanse pitchers Hector Noesi en Pat Dean verlengd. Dean begint, evenals Bernadina aan zijn tweede seizoen in de KBO. Noesi keert voor zijn derde jaar terug bij Kia Tigers.

Homeruns

Bernadina bleek in zijn debuutjaar in de KBO al snel op zijn plaats. Hij leidde de competitie in aantal gescoorde punten (118). Hij kwam in 139 wedstrijden tot 178 honkslagen (.320). Bovendien sloeg hij 27 homeruns en bracht hij 111 punten over de thuisplaat. In vijftien seizoenen in de Amerikaanse profcompetities kwam hij nooit tot meer dan vijftien homeruns en 66 binnengeslagen punten. Voor Kia Tigers wist hij bovendien 32 honken te stelen .

Als eerste speler uit de clubgeschiedenis van Kia Tigers kwam hij tot minimaal honderd gescoorde en honderd binnengeslagen punten in één seizoen. Bovendien werd hij de eerste speler ooit van Kia Tigers met minimaal twintig homeruns en twintig gestolen honken in één seizoen. Met tien hits (.526) had hij in de Korean Series tegen Doosan Bears een belangrijk aandeel in het eerste kampioenschap voor Kia Tigers sinds 2009.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal