Curaçao

Meulens blijft bij Giants; Yankees kiezen voor Aaron Boone

Meulens blijft bij Giants; Yankees kiezen voor Aaron Boone

Hensley Meulens was finalist in de zoektocht naar nieuwe manager van de New York Yankees.
Foto: Henk Seppen

Hij zat naar verluidt bij de laatste twee kandidaten voor de rol van manager van de grootste sportclub in de Verenigde Staten, maar Hensley Meulens is niet gekozen als nieuwe manager van de New York Yankees. Vannacht werd bekend dat de Yankees opvallend genoeg hebben gekozen voor de zeer onervaren oud-speler Aaron Boone. Hensley Meulens keert in 2018 ‘gewoon’ terug bij de San Francisco Giants als bench coach van manager Bruce Bochy.

General Manager Brian Cashman hield sollicitatiegesprekken met zes verschillende kandidaten. Naast Aaron Boone en Meulens werd er ook gesproken met Eric Wedge, Rob Thomson, Chris Woodward en Carlos Beltran. Gisteren werd duidelijk dat Beltran, net gestopt als speler na het winnen van de World Series met de Houston Astros, het niet zou worden en dat de keuze zou vallen op Meulens of Boone.

Bondscoach
De bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands werd door kenners en fans gezien als zeer goede kandidaat vanwege zijn ervaring als coach en manager en zijn communicatieve vaardigheden. Het feit dat hij naast Engels ook Spaans, Nederlands, Papiamento en zelfs Japans spreekt, zou hem helpen in de kleedkamer van de Yankees, waar veel van deze talen gesproken worden. De Yankees kozen uiteindelijk toch voor Aaron Boone, die juist helemaal geen ervaring heeft als coach of manager en alleen Engels spreekt. Boone, net als Meulens oud-speler van de Yankees, was de afgelopen jaren analist bij sportzender ESPN, maar maakte een zeer goede indruk tijdens zijn sollicitatiegesprek.

Hensley Meulens reageerde teleurgesteld op het bericht dat hij niet de nieuwe manager werd van de Yankees, maar keert vol goede moed terug bij de San Francisco Giants, die hem korte tijd geleden promoveerden tot bench coach. De geruchten gingen toen al dat Meulens in die rol opgeleid zou worden tot opvolger van Bruce Bochy, wiens contract na het seizoen 2019 afloopt. Tot die tijd kan Meulens in elk geval ook nog fungeren als bondscoach van het Koninkrijksteam.

Homerun
De Yankees kozen uiteindelijk dus voor Aaron Boone. Over zijn kwaliteiten als manager kunnen wij niets zeggen, maar veel volgers van de MLB zullen Boone nog kennen als de enige speler die ooit een walk-off homerun sloeg in extra innings van een beslissende Game 7 in een postseason serie.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao