Golden League

Landskampioen Olympia versterkt zich met international Anneveld

Landskampioen Olympia versterkt zich met international Anneveld

Virginie Anneveld en Micaela Whitney versterken landskampioen Olympia in 2018
(Foto: Fred Versluis)


FysioExpert Olympia Haarlem, dat in september voor het eerst in de historie van de vereniging de Holland Series en dus de nationale titel won, heeft zich voor seizoen 2018 versterkt met Team Kingdom of the Netherlands international Virginie Anneveld. De ploeg moet het komend seizoen wel stellen zonder werpsters Eva Voortman, die in de Japanse profcompetitie uit zal komen, en Holland Series MVP Ellen Roberts, die terugkeert naar Australië.


Het verlies van de twee belangrijke werpsters wordt door manager Stanley Doney opgevangen met het aantrekken van Micaela Whitney. De Amerikaanse werpster, die overkomt van Terrasvogels, sloot het seizoen 2017 af met een W-L record van 9-7 en een ERA van 1.97. Ze gooide bovendien 120 keer drie slag in 96 innings. In Virginie Anneveld heeft FysioExpert Olympia Haarlem een grote versterking gevonden voor het infield en de slagploeg. Anneveld sloeg .322 voor Oolders Omaco Sparks Haarlem in 2017 met 3 doubles, 1 triple en 13 binnen geslagen punten.

Ook jeugdinternational Bobbi Scheurkogel, die afgelopen seizoen met Nederland U16 Europees kampioen werd, is toegevoegd aan de selectie. De binnenveldster komt over van De Glaskoning Twins.

Naast Voortman, die met Olympia wel aan de Europa Cup zal deelnemen en in beperkte mate beschikbaar is tijdens de competitie, en Roberts zal Olympia in 2018 de titel moeten proberen te prolongeren zonder Tomoko Goda (DSS), Roos-Marijn Kramer en Masha Meloni (Onze Gezellen, Silver League), die allen vertrokken.

Transfers:

Nieuw Vertrokken
Virginie Anneveld (Oolders Omaco Sparks Haarlem) Ellen Roberts (terug naar Australië)
Micaela Whitney (Terrasvogels) Tomoko Goda (DSS)
Bobbi Scheurkogel (De Glaskoning Twins) Roos-Marijn Kramer (Onze Gezellen)
Masha Meloni (Onze Gezellen)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League