Kimberley Jones aan slag voor Terrasvogels.

Golden League

Oolders Omaco Sparks Haarlem raakt drie internationals kwijt

Oolders Omaco Sparks Haarlem raakt drie internationals kwijt

Kimberley Jones aan slag voor Terrasvogels.

Kimberly Jones is de belangrijkste aanwinst voor Sparks. De international komt over van Terrasvogels.
Foto: © Terrasvogels

In 2017 kwam er een einde aan de jarenlange hegemonie van de Sparks uit Haarlem. In de Holland Series bleek Olympia te sterk. Na afloop van het seizoen ziet manager Peter van Dalen drie van zijn internationals vertrekken: Virgnie Anneveld (Olympia), Karin Tuk (Terrasvogels) en Leonella Elizabeth (Roef!). Om dit vertrek op te vangen worden een aantal zeer getalenteerde speelsters aangetrokken, waaronder een andere international: Kimberly Jones.

In Anneveld, Tuk en Elizabeth ziet Sparks een aantal zeer ervaren speelsters vertrekken. Voeg daarbij het vertrek van korte stop Jenny Kinburn naar DSS en buitenveldster Desiree Adriaansz naar Terrasvogels en je weet dat er behoefte is aan een aantal goede versterkingen. De belangrijkste versterking voor de Haarlemse ploeg is de multi-inzetbare Kimberly Jones. Jones, die door bondscoach Juni Francisca is toegevoegd aan de selectie van Team Kingdom of the Netherlands die sinds november dagelijks traint in het CTO in Amsterdam, sloeg afgelopen seizoen .227 voor Terrasvogels met vijf tweehonkslagen en een homerun.

Naast Jones is Manoa Weijgertse aangetrokken van Roef!. Weijgertse, die in Amerika op college niveau speelt, zal voor een groot deel de vertrokken catcher Karin Tuk moeten vervangen. Van DSS kwamen werpster Quincey Catsburg en binnenveldster Feline Poot over. Poot werd in oktober tijdens de Star Awards nog uitgeroepen tot Meest Veelbelovende Speelster van de Golden League toen zij de Bep van Beijmerwerdt Trofee won.

Transfers

Nieuw Vertrokken
Kimberly Jones (Terrasvogels) Virginie Anneveld (FysioExpert Olympia Haarlem)
Quincey Catsburg (DSS) Karin Tuk (Terrasvogels)
Feline Poot (DSS) Desiree Adriaansz (Terrasvogels)
Manoa Weijgertse (Roef!) Jenny Kinburn (DSS)
Leonella Elizabeth (Roef!)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League