Golden League

Roef! blijft redelijk intact, versterkt zich met jonge talenten

Roef! blijft redelijk intact, versterkt zich met jonge talenten

Damishah Charles komt over van De Glaskoning Twins
(Foto: Fred Versluis)

Roef! uit Moergestel was in 2017 als promovendus dé grote verrassing van de Golden League. De ploeg van manager Jeroen Swers plaatste zich in haar eerste seizoen op het hoogste niveau ten koste van Tex Town Tigers direct voor de play-offs. Swers ziet nu de belangrijke Amerikaanse werpster Mikayla Endicott vertrekken, maar blijft verder redelijk intact en kan zich verheugen op versterking van een aantal jonge talenten.

Het vertrek van Endicott doet de ploeg duidelijk pijn. De Amerikaanse gooide ruim 100 innings, die nu door andere opgevangen moeten worden. Leonella Elizabeth zal een groot deel van deze innings op zich nemen. De Curaçaose komt over van Oolders Omaco Sparks Haarlem, voor wie zij in 2017 een W-L record van 5-4 had met een laag ERA van 2.04.

Naast de ervaren Elizabeth, die tijdens het EK in Italië deze zomer haar interlanddebuut maakte, heeft Roef! vooral een aantal talentvolle speelsters aangetrokken. Damishah Charles, die in de Silver League uitkwam, maar toch met het Koninkrijksteam aan het EK deelnam, komt over van de Glaskoning Twins. Vanuit de Blue Angels Softball Academy kwamen drie speelsters over: catcher Charlotte Drijvers (Euro Stars), IF/C Noa Armirotto en binnenveldster Celine Janssens (Birds).

Van de vertrekkende speelsters gaat het grootste deel op lager niveau spelen.

Transfers

Nieuw Vertrokken
Leonella Elizabeth (Oolders Omaco Sparks Haarlem) Mikayla Endicott (terug naar Amerika)
Damishah Charles (De Glaskoning Twins) Charlotte Haen (Roef! 2)
Celine Janssens (Birds) Manon van Alebeek (De Glaskoning Twins)
Noa Armirotta (Birds) Ilse van Kerkoerle (Roef! 2)
Charlotte Drijvers (Euro Stars) Sophie Mollee (Roef! 2)
  Manoa Weijgertse (Oolders Omaco Sparks Haarlem)
  Maureen van Poorten (Roef! 2)
  Britt Remmers (gestopt)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League