Het Nederlands Koninkrijksteam treft op het EK in ieder geval Frankrijk en Litouwen.

Golden League

Terrasvogels versterkt zich met Homerun Queen Tuk

Terrasvogels versterkt zich met Homerun Queen Tuk

Het Nederlands Koninkrijksteam treft op het EK in ieder geval Frankrijk en Litouwen.

Karin Tuk verruilde Sparks in de afgelopen transferperiode voor Terrasvogels
Foto: © Rob Jelsma

Voor Terrasvogels was 2017 een teleurstellend seizoen. Nadat er in 2016 pas in extra innings werd verloren in de strijd om de nationale titel waren de verwachtingen hooggespannen aan het begin van het nieuwe seizoen. Ondanks een sterk Europa Cup toernooi stond Terrasvogels echter met lege handen na afloop van seizoen 2017. In 2018 start de ploeg uit Santpoort met een nieuwe hoofdcoach, Ferenc Jongejan, en Golden League Homerun Queen Karin Tuk in de gelederen.

Oud-honkbalinternational Ferenc Jongejan was vorig seizoen de assistent coach van Nick Braakman en is na diens vertrek gepromoveerd tot hoofdcoach. Als assistenten heeft Jongejan Joris van Ballegooy, eerder assistent van Jongejan bij de honkballers van UVV, en Rob Boersma aangetrokken. De nieuwe hoofdcoach werd geconfronteerd met het vertrek van Kimberly Jones (Sparks), Micaela Whitney (Olympia), Jeske Meewisse (Amsterdam Pirates), Suka van Gurp (DSS), Sanne Korpel (Euro Stars) en Kelly Koeman en Femke Duffhues (gestopt).

Het vertrek van deze speelsters heeft hij op kunnen vangen met de komst van een aantal goede speelsters. De belangrijkste aanwinst is international en Homerun Queen Karin Tuk. Tuk komt over van Sparks voor wie zij in 2017 .413 sloeg met 5 homeruns. Daarmee werd zij niet alleen de Homerun Queen van de Golden League in 2017, zij werd tevens de eerste speelster in de Nederlandse geschiedenis met meer dan 50 homeruns op het hoogste niveau.

Naast Tuk komt ook buitenveldster Desiree Adriaansz over van Sparks, van DSS komen eerste honkvrouw Noa Brand en buitenveldsters Denice van Dijk en Lisa Waasdorp. Binnenveldster Kelsey Pieneman maakt de stap naar de Golden League vanuit Centrals en de Nieuw-Zeelandse werpster Nyree White moet het vertrek van Whitney opvangen.

Transfers

Nieuw Vertrokken
Karin Tuk (Oolders Omaco Sparks Haarlem) Kimberly Jones (Oolders Omaco Sparks Haarlem)
Desiree Adriaansz (Oolders Omaco Sparks Haarlem) Micaela Whitney (FysioExpert Olympia Haarlem)
Noa Brand (DSS) Jeske Meewisse (Amsterdam Pirates)
Denice van Dijk (DSS) Suka van Gurp (DSS)
Lisa Waasdorp (DSS) Sanne Korpel (Euro Stars)
Kelsy Pieneman (Centrals) Femke Duffhues (gestopt)
Nyree White (Nieuw-Zeeland) Kelly Koeman (gestopt)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League