Golden League

Veel verschuivingen bij DSS in overschrijvingsperiode

Veel verschuivingen bij DSS in overschrijvingsperiode

Suka van Gurp voert de lijst met belangrijkste aanwinsten voor DSS aan. De middle infielder komt over van Terrasvogels
(Foto: Laura Massarenti)

DSS was in 2016 de grote verrassing van de Golden League en plaatste zich niet alleen voor de play-offs, maar bemachtigde ook een Europa Cup ticket. In die Europa Cup deed de Haarlemse ploeg het dit jaar goed, maar in de competitie vielen de resultaten tegen. In de overschrijvingsperiode zag manager Norman Ames bovendien een groot aantal speelsters stoppen en vertrekken. Met Suka van Gurp trekt de Haarlemse ploeg wel een international aan om de ploeg te versterken.

In Dagmar Bloeming (gestopt) en Feline Poot (Sparks) verliest DSS in één klap de beste werpster van de Golden League in 2017 en de Meest Talentvolle Speelster van 2017. Een grote aderlating, maar daar blijft het niet bij: werpsters Quincey Catsburg (Sparks) en Svenja de Lincel (gestopt) vertrokken, net als buitenvelders Areke Spel (gestopt), Denice van Dijk en Lisa Waasdorp en eerste honkvrouw Noa Brand (Terrasvogels).

In Suka van Gurp (Terrasvogels), Tomoko Goda (Olympia) en Jenny Kinburn (Sparks) heeft DSS drie ervaren en sterke speelsters aangetrokken. Van Gurp, actief op college niveau in Amerika, sloeg voor Terrasvogels .338 en staat bekend om haar sterke defense en Kinburn (.289) komt als korte stop over van Sparks. Vanuit het tweede wordt door DSS Puck Verbrugge en Lisette Untied komt over van Alcmaria Victrix (Silver League). In de pitching staff komt de broodnodige hulp van Anna-Be Bartels, die overkomt van Tex Town Tigers.

Transfers

Nieuw Vertrokken
Suka van Gurp (Terrasvogels) Dagmar Bloeming (gestopt)
Anna-Be Bartels (Tex Town Tigers) Areke Spel (gestopt)
Jenny Kinburn (DSS) Noa Brand (Terrasvogels)
Tomoko Goda (FysioExpert Oympia Haarlem) Denice van Dijk (Terrasvogels)
Lisette Untied (Alcmaria Victrix) Lisa Waasdorp (Terrasvogels)
Puck Verbrugge (DSS 2) Quincey Catsburg (Oolders Omaco Sparks Haarlem)
Feline Poot (Oolders Omaco Sparks Haarlem)
Svenja de Lincel (gestopt)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League