Honkbal

Internationals brengen wens zieke Joan in vervulling

Internationals brengen wens zieke Joan in vervulling

Joan op de foto met zijn shirt van Oranje en v.l.n.r. Nick Urbanus, Nick en Tom Stuifbergen, Swen Huijer en Tom de Blok

Internationals Tom Stuifbergen, Nick Urbanus en Tom de Blok, oud-international Nick Stuifbergen en oud-prof Swen Huijer hebben maandag de terminaal zieke Joan Terlingen bezocht. Joan is ernstig ziek en had één grote honkbalwens: slaan op een werper van Team Kingdom of the Netherlands. Helaas bleek dit niet meer te realiseren, maar met een mooi shirt en een pet van Oranje was Joan ook ontzettend blij.

De 28-jarige Joan is op zijn twaalfde begonnen met honkballen in de jeugd van de Belgische vereniging Chicaboos Stabroek. Al snel werd duidelijk dat hij zowel grote liefde als talent voor het spel had. Na twee seizoenen werd Joan geselecteerd voor de B-kern van het nationale jeugdteam, waarin hij enkele jaren heeft gespeeld.

Binnen de vereniging Berendrecht Bears maakte hij vervolgens deel uit van een apart team onder de naam Dockers, dat voor deze vereniging zelf een eigen veld aangelegd heeft. Na twee jaar moest de vereniging helaas het terrein verlaten en koos Joan ervoor om in Nederland te gaan spelen bij HSV Batters uit Putte.

Geliefd
Bij de Batters speelde hij honkbal en softbal en is hij nog altijd zeer geliefd bij de spelers en speelsters die hij als jeugdcoach onder zijn vleugels heeft gehad. Hij was niet alleen speler en coach, maar ook nog eens bestuurslid en wij hebben van horen zeggen dat er bij de Batters geen feestje voorbij kwam zonder zijn aanwezigheid.

Als softballer reisde hij afgelopen zomer nog mee met het eerste herensoftbalteam van Berendrecht Bears dat deelnam aan de Cup Winners Cup in Amersfoort. Helaas is Joan inmiddels ernstig ziek geworden. Als grote wens zou hij graag nog een keer slaan op het werpen van een pitcher van het Koninkrijksteam. Een team waarvan hij grote fan geworden is in de loop der jaren. Helaas liet zijn gezondheid het niet toe, maar het bezoek van een aantal (oud-)internationals deed hem erg goed.

De KNBSB wenst Joan en zijn familie ontzettend veel sterkte in de komende zware periode. We zijn blij dat deze wens toch nog in vervulling is gegaan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal