Kevin Kelly in actie tijdens de European Champions Cup.

HB Hoofdklasse

Kevin Kelly ook naar ASD Rimini

Kevin Kelly ook naar ASD Rimini

Kevin Kelly in actie tijdens de European Champions Cup.

Kevin Kelly in actie tijdens de European Champions Cup.
Foto: © Rob Jelsma

Kevin Kelly verruilt de Nederlandse landskampioen Curaçao Neptunus voor de Italiaanse kampioen ASD Rimini. De 27-jarige pitcher wordt bij deze club de derde speler uit het Nederlands Koninkrijk. Eerder versterkte Rimini zich al met de Curaçaose catcher Phildrick Llewellyn en de pitcher Cerilio Soleana van Bonaire.

Nadat de Italiaanse club de afgelopen seizoenen voornamelijk spelers uit Venezuela naar Europa haalden, hebben ze nu hun vizier gericht op Nederland. De invasie in de Italian Baseball League van spelers uit het Nederlands Koninkrijk lijkt nog niet ten einde. Behalve Llewellyn en Soleana verkoos ook international Lampe eerder al voor een avontuur in de Italianse competitie. Hij gaat spelen voor Fortitudo Bologna.

Kelly wordt nu de vierde speler, en na Lampe de tweede international, die volgend jaar zijn geluk gaat beproeven in Italië. De 27-jarige rechtshandige pitcher neemt daarmee na vier seizoenen in dienst van Curaçao Neptunus voorlopig afscheid van de hoofdklasse. Met de Rotterdamse club won hij vier landstitels op rij en werd hij Europees clubkampioen in 2015 en 2017.

European Champions Cup

Kelly (3.68) leidde afgelopen seizoen landskampioen Curaçao Neptunus in de reguliere competitie in aantal strikeouts. Hij kwam tot vijftig keer drie slag in 63 2/3 inning. Bovendien won hij vijf wedstrijden en behaalde hij één save. In de Holland Series stond hij in twee wedstrijden zelfs geen enkel punt toe.

Bij ASD Rimini keert in 2018 ook voormalig hoofdklassepitcher Ricardo Hernández terug. De Venezolaan gooide dit jaar in de reguliere competitie zeventien wedstrijden voor de Italiaanse kampioen. Rimini is volgend jaar juni één van de deelnemers aan de European Champions Cup, waardoor Kelly de kans krijgt om tijdens het Europees clubtoernooi tegen zijn oude ploeg te spelen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse