FysioExpert Olympia Haarlem werd uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar in de gemeente Haarlem.

Golden League

Prijzen voor Oosting en Olympia Haarlem

Prijzen voor Oosting en Olympia Haarlem

FysioExpert Olympia Haarlem werd uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar in de gemeente Haarlem.

FysioExpert Olympia Haarlem werd uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar in de gemeente Haarlem.
Foto: © Olympia Haarlem

Dinet Oosting is gisteravond ook in de prijzen gevallen tijdens het STK Topsportgala van de gemeente Haarlem. Nadat de international van FysioExpert Olympia Haarlem al de grote winnaar was geworden tijdens de Star Awards van de KNBSB, is zij nu ook uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar.

In de Gravenzaal van het Haarlemse stadhuis mocht Dinet Oosting gisteren tijdens het STK Topsportgala tweemaal het podium beklimmen. Niet alleen werd ze uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar in de gemeente Haarlem, maar werd haar team van Olympia Haarlem uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar.

Voor de titel van Sportvrouw van het Jaar waren ook judoka Kim Polling en zwemster Naomi Schotvanger genomineerd. FysioExpert Olympia Haarlem troefde de genomineerde vrouwen judoploeg van Kenamju en de schaakploeg van Kennemer Combinatie af. Coach Stanley Doney was genomineerd voor de categorie Sportcoach van het Jaar. Maar hij moest die eer laten aan Melissa Nazar, die de nationale trampolinespringers begeleidt op weg naar de Olympische Spelen van 2020.

Succesvolle seizoen

De prijzen voor Dinet Oosting en Olympia Haarlem volgden op het uitermate succesvolle seizoen van de Haarlemse club. Voor het eerst in de clubhistorie veroverde Olympia Haarlem de landstitel. Bovendien werd tijdens de Cup Winners Cup ook de Europese clubtitel geprolongeerd.

In die successen had Oosting een belangrijk aandeel. Mede om die reden werd de internatonal afgelopen oktober al voor de tweede maal op rij door de honkbal- en softbalbond KNBSB uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Bovendien won ze tijdens die Star Awards ook de prijzen voor de beste slagvrouw en de meeste gestolen honken.

Dominantie

Met de onderscheiding werd gisteren de Haarlemse dominantie van de softbalsters op het Haarlemse topsportgala voortgezet. Sinds 2013 leggen zij al jaarlijks beslag op de prijs voor de Sportploeg van het Jaar. In 2013 werd dat Terrasvogels, waarna tussen 2014 en 2016 Sparks Haarlem driemaal op rij werd uitgeroepen tot sportploeg. In 2012 ging de prijs naar de honkballers van het Haarlemse Kinheim.

De feestelijke avond van de jaarlijkse Huldiging Topsportkampioenen Haarlem in de Gravenzaal werd georganiseerd door SportSupport in samenwerking met de gemeente Haarlem. De jury bestond uit voorzitter Theo Plasschaert en voormalig topspoters Claudia Zwiers, Floris-Jan Bovenlander, Rob Ridder, ex-softbalinternational Judith van Kampen en ex-honkbalinternational David Bergman.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League