De eerste softbalsters werden vorige maand door het CONI getest.

Softbal

Italiaans softbal al onderweg naar Tokyo 2020

Italiaans softbal al onderweg naar Tokyo 2020

De eerste softbalsters werden vorige maand door het CONI getest.

De eerste softbalsters werden vorige maand door het CONI getest.
Foto: © FIBS

De Italiaanse bond FIBS heeft vandaag bekend gemaakt dat onder leiding van bondscoach Enrico Obletter de beste zestien softbalsters van het land op zondag 20 januari in Rome bij elkaar komen ter voorbereiding op hun vertrek naar Sydney op vrijdag 25 januari voor deelname aan de Asia Pacific Cup.

Op donderdag 1 februari opent Italië dat vierdaags toernooi met een wedstrijd tegen Japan. De overige deelnemende landen zijn Australië, Nieuw-Zeeland, Volksrepubliek China en Chinese Taipei. Ieder land speelt in het Blacktown International Sportspark de eerste drie dagen twee wedstrijden per dag en op zondag vinden de Play-Offs en de finale plaats. Op dinsdag 6 februari keren de Azzurre terug in de Italiaanse hoofdstad.

De selectie bestaat uit Mariel Bertossi, Priscilla Brandi, Ilaria Cacciamani, Greta Cecchetti, Elisa Cecchetti, Elena Chiesa, Ambra Collina, Veronica Comar, Marta Gasparotto, Giulia Longhi, Fabrizia Marrone, Alice Niccolini, Silvia Refrontolotto, Beatrice Ricchi, Alessandra Rotondo en Laura Vigna. Bondscoach Obletter wordt geassisteerd door de coaches Federico Pizzolini en Lisa Birocci, dokter Gaetano Schiavotiello en fysiotherapeut Ullisses Hernandez.

Wereldranglijst

Gisteren maakte de wereldbond WBSC bekend, dat Italië op de wereldranglijst is gestegen van de twaalfde plaats naar de achtste plaats. Aan de Olympische Spelen van Tokyo 2020 nemen ook acht landen deel, dus op papier hebben de Italianen het al weer voor elkaar. Eerder stond Italië bijna vierhonderd punten achter op Nederland (toen achtste), maar de wereldbond kende Italië 506 punten toe en aan Europees kampioen Nederland slechts 155.

Het Olympisch comité van Italië (CONI) keert aan iedere softbalster van de nationale ploeg op jaarbasis € 14.000 uit ter voorbereiding op de de Olympische Spelen over twee-en-een-half jaar. Van de bond of het CONI krijgen de speelsters geen andere toelage dan een bedrag per dag bij trainingssessies, wedstrijden en toernooien van de nationale ploeg. Regelmatig worden de speelsters sportief en medisch getest voor statusbehoud. Een maand geleden werden al 22 softbalsters in opdracht van het CONI getest. In twee groepen bezochten zij toen een medisch en sportwetenschappelijk instituut in Rome onder leiding van professor Segnalini van de Sapienza universiteit in de hoofdstad. Naast de voornoemde speelsters waren daar aanwezig: Chiara Bassi, Elisa De Trombetti, Chiara Giudice, Camilla Pellegrino, Agnese Pietroni, Sara Riboldi, Carlotta Salis en Susanna Soldi.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal