Honkbal

KNBSB stelt Tjerk Smeets aan als Technisch Directeur

KNBSB stelt Tjerk Smeets aan als Technisch Directeur

Tjerk Smeets is de nieuwe Technisch Directeur van de KNBSB. Smeets kwam als speler en als coach uit voor het nationale team
(Foto: Rob Jelsma)

Oud-international Tjerk Smeets is door de Koninklijke Baseball en Softball Bond aangesteld als Technisch Directeur. De 37-jarige Amsterdammer komt over van AFC Ajax, waar hij de laatste vierenhalf jaar actief was als teammanager van het eerste elftal.


Smeets heeft een grote staat van dienst opgebouwd in de honkbalwereld. Voor Amsterdam Pirates en Kinheim speelde hij liefst dertien seizoenen in de Hoofdklasse Honkbal. In 2006 werd hij uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler in de Hoofdklasse. Als catcher maakte hij bovendien tussen 2000 en 2009 negen jaar lang deel uit van de nationale selectie. In 30 interlands voor Oranje kwam hij uit op de Olympische Spelen van Peking in 2008, één WK, één Intercontinental Cup, één EK, twee Haarlemse Honkbalweken en twee World Port Tournaments.

Na zijn actieve loopbaan bleef Smeets actief in de honkbalwereld. Tussen november 2010 en juni 2013 was hij Marketing Manager en bovendien coach in de technische staf van het nationale honkbalteam. Algemeen Directeur Bart Volkerijk is zeer verheugd met de aanstelling van de oud-international: “Wij zijn buitengewoon blij met Tjerk, die ontzettend veel kennis van onze sporten heeft en die kennis ook nog eens combineert met ervaring in topsportorganisaties, zowel bij de KNBSB als natuurlijk bij AFC Ajax.”

Mooie kansen
Als Technisch Directeur wordt Smeets verantwoordelijk voor de topsportprogramma’s van de nationale selecties van zowel de honkballers als de softbalsters. Met talentontwikkeling hoog in het vaandel en de ogen gericht op de Olympische Spelen van 2020 en 2024 zal Smeets ook nauw betrokken zijn bij het CTO in Amsterdam.

Smeets geeft aan zich te verheugen op zijn terugkeer bij de KNBSB: “Met enorm veel plezier keer ik terug naar ‘mijn’ sport. Er liggen mooie kansen om het Nederlandse honkbal en softbal naar een nog hoger niveau te tillen.”

De nieuwe Technisch Directeur van de KNBSB start op 1 februari 2018.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal