Loting verricht voor European Champions Cup

Gianison Boekhoudt in actie tijdens de finale in 2017 tegen Fortitudo Bologna.

Gianison Boekhoudt in actie tijdens de finale in 2017 tegen Fortitudo Bologna.
Foto: © Rob Jelsma

De Europese honkbalbond CEB heeft deze week de loting verricht voor de European Champions Cup. Het Europese clubtoernooi wordt van woensdag 6 tot en met zondag 10 juni 2018 gehouden in het Rotterdamse Neptunus Familiestadion. Titelverdediger Curaçao Neptunus is in de meest zware poule ingedeeld.

Curaçao Neptunus treft volgend jaar juni in poule B twee teams uit de sterke Italiaanse Serie A1, waaronder Unipolsai Bologna. De Italiaanse nummer twee, die recent international Gilmer Lampe aan zijn selectie heeft toegevoegd, stond vorig jaar in de finale van de European Champions Cup nog tegenover Curaçao Neptunus. De ploeg van hoofdcoach Ronald Jaarsma trok in de eindstrijd met 3-7 aan het langste eind.

De Rotterdamse gastheer opent volgend jaar het toernooi op woensdag 6 juni met een wedstrijd tegen San Marino. Een dag later is de Tsjechische kampioen Draci Brno de tegenstander. De groepsfase wordt afgesloten met een wedstrijd tegen CNF Unipolsai Bologna.

De andere Nederlandse deelnemer aan de European Champions Cup is L&D Amsterdam. De Amsterdammers zijn ingedeeld in poule A en treffen achtereenvolgens Heidenheim Heidekoepfe uit Duitsland, Rouen Huskies uit Frankrijk en ASD Rimini uit Italië. De Italiaanse landskampioen reist met onder meer Koninkrijk-spelers Kevin Kelly, Phildrick Llewellyn en Cerilio Soleana af naar Rotterdam.

Programma (onder voorbehoud)

Woensdag 6 juni 2018
Poule A: L&D Amsterdam – Heidenheim Heidekoepfe
Poule A: ASD Rimini – Rouen Huskies
Poule B: Curaçao Neptunus – T&A San Marino
Poule B: CNF Unipolsai Bologna – Draci Brno

Donderdag 7 juni 2018
Poule A: Rouen Huskies – L&D Amsterdam
Poule A: Heidenheim Heidekoepfe – ASD Rimini
Poule B: Draci Brno – Curaçao Neptunus
Poule B: T&A San Marino – CNF Unipolsai Bologna

Vrijdag 8 juni 2018
Poule A: L&D Amsterdam – ASD Rimini
Poule A: Rouen Huskies – Heidenheim Heidekoepfe
Poule B: Curaçao Neptunus – CNF Unipolsai Bologna
Poule B: Draci Brno – T&A San Marino

Zaterdag 9 juni 2018
Nummer 1 poule A – Nummer 2 poule B
Nummer 1 poule B – Nummer 2 poule A
Nummer 3 poule A – Nummer 4 poule B
Nummer 3 poule B – Nummer 4 poule A

Zondag 10 juni 2018
Verliezer halve finales 1 – Verliezer halve finales 2
Winnaar halve finales 1 – Winnaar halve finales 2

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2018