Softbal

Oranje U17 neemt van 12 tot 14 januari deel aan The Cup 2018

Oranje U17 neemt van 12 tot 14 januari deel aan The Cup 2018

Het Nederlands Fastpitch Softbalteam U17, dat vorig jaar in Tsjechië Europees Kampioen werd, neemt van 12 to 14 januari deel aan The Cup 2018
(Foto: Wendy Bezems-Waas)

Voor softbalfans is de winter traditiegetrouw een zware periode. De competities liggen al een tijd stil en het duurt ook nog wel even voordat het seizoen officieel weer begint. Toch is er begin januari altijd weer dat jaarlijkse lichtpuntje: The Cup. Tijdens dit indoor toernooi in Schiedam wordt er elk jaar weer op hoog niveau gesoftbald. Dit jaar nemen tussen 12 en 14 januari, naast een aantal internationale teams, zes teams uit de Golden en Silver League deel en komen ook de talenten van Oranje U17 in actie.

Oranje U17 is het team van coach Ilja Hardewijn dat in 2017 de Europese titel pakte op het EK in Ostrava. De grote talenten mogen nu tonen wat zij waard zijn tegen een behoorlijk sterk deelnemersveld. Een groot aantal Amerikaanse high school softbalsters reist af naar Schiedam om deel te nemen aan The Cup 2018. Twee teams van de Blue Angels Softbal Academie, de Glaskoning Twins en Neptunus zijn de Nederlandse deelnemers van buiten de Golden League.

Uit de Golden League nemen drie van de vier teams die de play-offs bereikten deel aan het grootste indoor softbaltoernooi van Europa. Het verrassende Roef!, dat als promovendus gelijk de vierde plek binnensleepte, Terrasvogels en landskampioen FysioExpert Olympia Haarlem completeren het Nederlandse deel van het ijzersterke deelnemersveld. De pouleindeling is als volgt:

Poule A Poule B Poule C Poule D
Joudrs Roef! Destroyers United Blue Angels Euro Stars
De Glaskoning Twins Blue Angels Birds Velocity United Impact United
Neptunus Chaos United GB Select Nederland U17
Arsenal United Avenger United FysioExpert Olympia Haarlem Terrasvogels

Het toernooi begint op vrijdagavond 12 januari met een zestal wedstrijden. Voor Nederland U17 begint het toernooi op zaterdagochtend met een wedstrijd tegen Terrasvogels om 09.00u. Ook de twee andere wedstrijden uit de eerste ronde worden op zaterdag gespeeld. Het is een druk speelschema, want op zaterdag worden in totaal achttien eerste ronde wedstrijden gespeeld. ’s Middags worden daar vervolgens nog eens acht tweede ronde wedstrijden aan toegevoegd.

Op de finaledag op zondag worden er nog eens vijftien wedstrijden gespeeld, met als kers op de taart uiteraard de finale om 14.30u. Toegang in de Margriet- en Groenoordhal in Schiedam is gratis en SoftbalDino zal een groot aantal wedstrijden uitzenden. Bekijk het volledige wedstrijdschema hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal