Honkbal

Jair Jurrjens en zijn vrouw Kaylin in reality TV show WAGS

Jair Jurrjens en zijn vrouw Kaylin in reality TV show WAGS

Jair Jurrjens en zijn vrouw Kaylin spelen hoofdrollen in de nieuwe reality tv serie WAGS of Atlanta

Op dinsdagavond ging de reality televisieserie WAGS of Atlanta in première. Dat is normaal bepaald geen nieuws dat we met jullie zouden delen via Honkbalsite.com. In deze serie komen we echter een bekende tegen: werper van Team Kingdom of the Netherlands Jair Jurrjens en natuurlijk vooral zijn vrouw Kaylin zijn hoofdrolspelers in deze nieuwe serie op de zender E! Entertainment*.

WAGS staat voor Wives and Girlfriends en is gericht op het leven van vrouwen en vriendinnen van topsporters. Door heel Amerika zijn al verschillende series gestart en in deze editie uit Atlanta zijn Jair Jurrjens, voormalig werper van de Atlanta Braves en zijn vrouw Kaylin, voormalig Miss Georgia (de staat waarin Atlanta ligt), hoofdrolspelers.

Depressie
Kaylin maakt deel uit van een groepje vrouwen uit Atlanta die allemaal getrouwd zijn of samenwonen met topsporters uit sporten als American Football en boksen. In de eerste aflevering wordt gelijk duidelijk welke pieken en dalen sporters en hun familie mee kunnen maken. Eerst zien we hoe Kaylin haar vriendinnen vertelt over het nieuwe contract dat Jair na een sterk WBC met het Koninkrijksteam bij de Dodgers getekend heeft, maar even later komt de groep vriendinnen erachter dat Jair geschorst is en krijgen de kijkers te zien hoe moeilijk ook Kaylin het hiermee heeft.

In een gesprek met een van haar vriendinnen vertelt Kaylin over de depressie waar Jair last van had nadat hij in een week tijd, toen hij met het Koninkrijksteam deelnam aan de Premier 12 in Taiwan, zijn goede vriend en oud-teamgenoot Tommy Hanson en zijn vader verloor. In de medicijnen die zijn dokter hiervoor voorschreef, bleken verboden middelen te zitten. Dit leverde hem een schorsing op juist op het moment dat hij zijn carrière weer nieuw leven in leek te blazen.

Winter Ball
Intussen zit de schorsing van Jurrjens erop en is hij weer hard bezig om zich in de kijker van de Major League scouts te spelen. Met de Tigres del Licey ligt hij op ramkoers voor plaatsing voor de kampioenschapsseries in de Liga de Beisbol Dominicano. De titelverdediger plaatste zich maar op het nippertje voor de play-offs in het reguliere seizoen, waarin Jurrjens 3-4 ging met een ERA van 3.44, maar heeft de eerste zes wedstrijden van het naseizoen gewonnen.

In dit naseizoen spelen de vier beste teams uit het reguliere seizoen, de Tigres, de Leones, de Aguilas en de Gigantes, allemaal zestien wedstrijden en de beste twee teams plaatsen zich voor de kampioenschapsseries. Met nog tien wedstrijden te gaan, staan de Tigres er met een W-L record van 6-0 dus erg goed voor. De Aguilas staan op dit moment tweede met een 3-3 record. Afgelopen nacht versloegen de Tigres de Gigantes met op de heuvel een zeer sterke Jair Jurrjens. Jurrjens gooide zes innings en kreeg daarin slechts vijf honkslagen en twee verdiende punten tegen. Hij is in de zogenaamde Round-Robin nu 1-0 met een ERA van 2.25 in twee starts.

Jurrjens is bezig aan een sterk seizoen in de Dominican Winter League. Keert hij volgend jaar weer terug in Major League Baseball?

Mochten de Tigres del Licey de titel pakken, dan plaatsen zij zich voor de Caribbean Series waar wordt gestreden om het kampioenschap van Latijns-Amerika. Aan dit toernooi doen jaarlijks de clubkampioenen van de Dominicaanse Republiek, Cuba, Mexico, Puerto Rico en Venezuela mee. Deze kampioenschappen beginnen op 1 februari.

*E! Entertainment Nederland zendt voorlopig alleen nog WAGS LA uit. De uitzendingen van WAGS of Atlanta zijn daarom voorlopig nog niet op de Nederlandse televisie te zien

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal