Dashenko Ricardo maakt zijn debuut in de competitie van Nicaragua.

Honkbal

Ricardo en Oduber spelen ook in 2018 bij de Saltdogs

Ricardo en Oduber spelen ook in 2018 bij de Saltdogs

Dashenko Ricardo maakt zijn debuut in de competitie van Nicaragua.

Dashenko Ricardo en Randolph Oduber keren in 2018 terug bij de Lincoln Saltdogs
Foto: © Julia Pelealu

De Lincoln Saltdogs hebben gisteren bekendgemaakt dat zij het contracten van catcher Dashenko Ricardo hebben verlengd. Een week eerder werd ook het contract van outfielder Randolph Oduber met een jaar verlengd. De 27-jarige Curaçaoënaar en de 28-jarige Arubaan, die al jaren deel uitmaken van de selectie van het Koninkrijksteam, krijgen daarmee een beloning voor een goed eerste seizoen in de American Association Independent League.

In 2017 kwam Ricardo uit in 69 wedstrijden, waarin hij .270 sloeg met 7 tweehonkslagen, zes homeruns en 29 binnengeslagen punten. Goede statistieken, die hem zelfs een selectie voor de All-Star Game opleverden. Oduber speelde in 94 wedstrijden, waarin hij .286 sloeg met 18 tweehonkslagen en hij voerde zijn team aan met 17 homeruns. Naast Ricardo en Oduber speelden ook internationals Shairon Martis, Curt Smith en Chris Garia afgelopen seizoen voor de Saltdogs.

Garia zal in elk geval niet terugkeren in Lincoln, Nebraska. Hij werd gedurende het seizoen ontslagen. Volgens het roster op de officiële website van de Lincoln Saltdogs maken ook Curt Smith en Shairon Martis in 2018 deel uit van het team dat voor haar tweede titel in de historie van de American Association gaat .

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal