Golden League

Roef! wint de Indoor Cup 2018

Roef! wint de Indoor Cup 2018

Roef! won de Indoor Cup door in een zinderende finale Terrasvogels met 10-9 te verslaan
(Foto: Olaf Tompot)

Roef! zit sinds 2016 in een duidelijke opwaartse spiraal: in dat jaar werd via een sterk seizoen in de Silver League en de daaropvolgende Season Finals promotie afgedwongen naar de Golden League. In die Golden League wist de ploeg uit Moergestel afgelopen seizoen als promovendus vriend en vijand te verrassen door de vierde plaats te pakken en zich daarmee gelijk te plaatsen voor de play-offs. Ook 2018 is inmiddels goed begonnen: Roef heeft afgelopen weekend de Indoor Cup in Schiedam gewonnen. In de finale werd op zondag Terrasvogels met 9-8 verslagen.

Traditiegetrouw trappen de softbalsters in de topsport in januari het voorseizoen af met het spelen van de Indoor Cup (The Cup). Aan dit toernooi namen dit jaar drie teams uit de Golden League deel, naast een aantal Silver League teams, Nederland U17 en een groot aantal internationale teams.

Spannende halve finale
Roef!, FysioExpert Olympia Haarlem en Terrasvogels kwamen de poulefase ongeslagen door. Roef! zette de ongeslagen reeks voort tot aan de finale, maar Terrasvogels verloor verrassend van Blue Angels Euro Stars, waardoor het Olympia moest verslaan om de finale te bereiken. In een spannende wedstrijd wist werpster Eva Voortman de slagploeg van Terrasvogels goed tegen te houden. Acht keer drie slag en slechts een honkslag tegen in zes innings. Helaas voor Voortman konden die ene honkslag (Lisa Waasdorp) en een van haar twee vrije lopen (Karin Tuk) scoren op een squeeze bunt (Noa Brand) en een wilde worp. Op het werpen van de Duitse Claudia Volkmann was international Brenda Beers de enige die namens Olympia wist te scoren. Zij deed dit in de zesde en laatste inning. Hierna zou de ploeg uit Haarlem niet meer in de buurt komen van een score. Terrasvogels won met 2-1 en plaatste zich voor de finale. Olympia werd derde.

Finale
De eindstrijd werd een heel ander soort wedstrijd. Terrasvogels en Roef! scoorden samen 19 runs op 18 honkslagen en 11 vrije lopen. Lange tijd leek Terrasvogels aan de winnende hand te zijn. Mede dankzij een sterke wedstrijd van Noa Brand (2-4 met 2 runs en 3 RBI) nam de ploeg van nieuwe manager Ferenc Jongejan tot vier keer toe de leiding: 4-0, 5-3, 8-6 en 9-8. Die laatste voorsprong kwam tot stand in de tie-break in de achtste inning. In die tie-break kwam Roef al snel op gelijke hoogte toen Cindy van der Zanden op een duur veldfoutje kon scoren.

Met twee uit en inmiddels na een opofferingsstootslag en een vrije loop het eerste en derde honk bezet sloeg Kim Donkers haar team met een walk-off single naar de titel bij de Indoor Cup. Eva van Knegsel scoorde het winnende punt: 10-9. Nederland U17 won twee van haar vijf wedstrijden en speelde een keer gelijk. Een leerzame ervaring voor dit nog erg jonge, maar talentvolle team.

De individuele prijzen gingen allemaal naar de regerend landskampioen: Eva Voortman werd beste werpster, Brenda Beers werd beste slagvrouw en bovendien MVP van de Indoor Cup 2018.

De individuele prijswinnaars Brenda Beers (MVP en beste slagvrouw) en Eva Voortman (Beste werpster)
(Foto: Olaf Tompot)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League