Softbal

Softballers sluiten 2017 af met 19e plaats

Softballers sluiten 2017 af met 19e plaats

Het Nederlands heren softbalteam heeft 2017 afgesloten met een negentiende plaats op de wereldranglijst. De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft deze week de laatste ranglijst voor 2017 gepresenteerd. Daarop blijft Nieuw-Zeeland de nummer één van de wereld.

Met een vierde plaats tijdens het Europees kampioenschap in 2016 liep Nederland plaatsing mis voor het wereldkampioenschap, dat afgelopen juli in het Canadese Whitehorse werd gehouden.

Zonder deelname aan een internationaal toernooi is Oranje dit jaar op de wereldranglijst gezakt van de zestiende naar de negentiende plaats. Nederland heeft op dit moment 160 punten. Nieuwkomer Hong Kong en de Filipijnen staan met 220 punten op een gedeelde zeventiende plaats.

Wereldtitel

Vorig jaar plaatste Nieuw-Zeeland zich voor de tiende keer op rij voor de finale van het wereldkampioenschap. In de eindstrijd tegen Australië veroverde de ploeg zijn zevende wereldtitel. Het eerstvolgende WK wordt volgend jaar gehouden in Tsjechië. Met de wereldtitel heeft Nieuw-Zeeland zijn koppositie op de wereldranglijst vastgehouden. Canada steeg van de vierde naar de tweede plaats. Grootste stijger werd Botswana, dat zeven plaatsen steeg naar de twaalfde plaats. Beste Europese land is nog altijd Tsjechië, dat momenteel een zevende positie heeft op de wereldranglijst.

In 2017 werden opnieuw verschillende nieuwe evenementen toegevoegd aan de puntentelling voor de wereldranglijst. Waaronder kwalificatietoernooien voor het WK en voor continentale kampioenschappen. Daarmee kwamen dit jaar maar liefst dertien nieuwe landen binnen op de wereldranglijst, waaronder Aruba. De Arubaanse heren softballers komen met 28 punten nieuw binnen op de 28e plaats. Samoa sluit de wereldranglijst met één punt af op de 34e plaats en is daarmee maar liefst 21 plaatsen gezakt.

 

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal